**Ziua a IV– a 5.04.2012

În săptămâna “Şcoala altfel” şi mâncarea este “altfel”

Cea de a patra zi din săptămâna “Şcoala altfel” a fost una “gustoasă” pentru colectivul clasei a VI-a A. Conform planificării astăzi am desfăşurat un curs culinar. Momentul a fost unul deosebit, iar elevii au ştiut să depăşească aşteptările atât ale colegilor, cât şi ale dirigintei. Asfel, am avut parte de un meniu complet: aperitive, shaorma, salate de legume şi de fructe, prăjituri, tort de biscuiţi, ruladă.

...si mâncarea este altfel (1)...si mâncarea este altfel (2)...si mâncarea este altfel (3)...si mâncarea este altfel (4)

Începutul a fost cam greu şi oarecum stângaci, dar finalul a fost mult aşteptat: juriul a acordat note, dar clasamentul nu a prea contat, căci toată mâncarea a fost degustată, gustată şi complet mâncată.

...si mâncarea este altfel (5)

Au rămas drept mărturie doar farfuriile goale şi fotografiile.

Prof. Andreea Matei


Artă din hârtie

Scoala altfel (2)La atelierul „Artă din hârtie” d-na profesor Cristina Prodan a propus elevilor să încerce realizarea unor figurine din hârtie cunoscute ca origami. Pentru a demonstra că se poate și mai ales pentru a îndemna elevii să – și confecționeze singuri felicitări sau accesorii pentru cadouri, profesoara le-a adus și câteva realizări personale de începătoare.

Arta din hartieQuilling_ prof. Cristina Prodan

Foarte neîncrezători în îndemânarea lor la început, elevii participanți s-au străduit să execute bine și corect toate pliurile hârtiei și la final au realizat un „stol” de cocori și stele ninja.

La atelierul de lucru cu hartia (1)La atelierul de lucru cu hartia (2)
Realizarile noastre_cocoriiStele ninja si cocori (1)

Stele ninja si cocori (3)Stele ninja si cocori (4)
Tot ceea ce am realizat (2)Tot ceea ce am realizat (4)Tot ceea ce am realizat (3)

A urmat apoi realizarea felicitărilor de Paști cu cele mai diverse materiale. Unii dintre elevi au încercat și au și reușit confecționarea unor stele din mici module de hârtie.

Nu toți elevii au fost începători în lucrul cu hârtia. Unii sunt deja avansați și știu să confecționeze flori complicate, tablouri în care folosesc tehnica quilling sau sunt artiști în plierea hârtiei care devine aproape orice.

Iata o floare de hartieStele din module (1)

Felicitările

Acum realizam felicitarile (1)Acum realizam felicitarile (2)

Felicitarile la final (1)Felicitarile la final (2)


 

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: