**Ziua a III – a

O altă zi “altfel”

În a treia zi din săptămâna “altfel”, elevii clasei a VI-a A au decis să-şi realizeze un blog al clasei. Pentru atingerea acestui scop, întregul colectiv al clasei a participat atât fizic, cât şi emoţional. Cu laptopuri şi tablete la purtători, ne-am instalat în cabinetul multimedia si am purces la lucru.

IMG_1463IMG_1465IMG_1466

După câteva ore de lucru am avut şi produsul final, care ,evident că va mai avea nevoie de îmbunătăţiri pe parcursul acestui an şcolar. Mulţumiţi de activitatea noastră, am promis să actualizăm permanent blogul clasei cu informaţii din viaţa şcolară şi extraşcolară a colectivului nostru.

IMG_1470

Așteptăm cu nerăbdare să vedem blogul clasei a VI –a A.

A consemnat pentru blogul şcolii,

Prof.diriginte Andreea Matei


În vizită la muzee

În timp ce unii dintre elevi au rămas la școală și au participat la atelierele pe diverse teme, patru clase au ales să viziteze două muzee foarte interesante aflate în București: „Grigore Antipa” și „George Enescu”. Clasele V A, VI B, VII A și VII B împreună cu doamnele diriginte (Furtună I., Georgescu A., Dori L., Prodan C.,), d-na profesor Cristina Oprea și reprezentanți ai părinților au pornit la drum în dimineața zilei de 4 aprilie.

La plecarea in excursie (1)La plecarea in excursie (2)

O vreme frumoasă și însorită ne-a bucurat nu numai la plecare ci pe tot parcursul zilei. Am ajuns curând la locul primului nostru popas, adică la Muzeul Grigore Antipa. Din păcate pentru noi, aici ne aștepta o surpriză neplăcută: programarea făcută cu aproape 4 luni înainte era aproape anulată de numărul mare de școli care intrau fără nici o programare. Noi am fost nevoiți să ne scurtăm traseul prin muzeul total renovat și redeschis de curând. Nu am avut astfel prilejul să ne bucurăm pe deplin de vizionarea celor mai interesante exponate.

Vă arătăm aici doar coada de la intrarea în muzeul „Grigore Antipa”. Vizitarea muzeului Antipa ne-a rezervat, chiar și în condițiile în care aproape am alergat prin sălile de expoziție, o plăcută surpriză. Întregul muzeu s-a redeschis anul trecut după ce a fost supus unor ample lucrări de renovare, refacere și reașezare a tuturor sălilor, colecțiilor și exponatelor.

Muzeul Grigore Antipa (1)Muzeul Grigore Antipa (2)Muzeul Grigore Antipa (3)Muzeul Grigore Antipa (4)Muzeul Grigore Antipa (5)Muzeul Grigore Antipa (6)

Următorul popas a fost pe Calea Victoriei la palatul celui supranumit cândva „Nababul”, adică Gheorghe Grigore Cantacuzino. Găzduit de una din cele mai frumoase clădiri din București, Muzeul George Enescu ne-a primit gratuit iar muzeografa ne-a vorbit cu plăcere și ne-a împărtășit întâmplări interesante despre viața și operele marelui Enescu. Toată vizita noastră s-a desfășurat pe muzica rapsodiilor enesciene.

Muzeul George Enescu (1)Muzeul George Enescu (2)Muzeul George Enescu (4)

În spatele palatului se află clădirea în care a locuit George Enescu împreună cu soția sa. Aici am putut vedea numeroase fotografii, tablouri, pianul, piese de mobilier vechi aparținând familiei Enescu.

Aici a locuit George Enescu (1)Aici a locuit George Enescu (3)Aici a locuit George Enescu (4)Aici a locuit George Enescu (5)

Iată și câteva fotografii din interiorul acestei clădiri.

In interiorul muzeului George Enescu (1)In interiorul muzeului George Enescu (2)In interiorul muzeului George Enescu (5)In interiorul muzeului George Enescu (7)In interiorul muzeului George Enescu (9)In interiorul muzeului George Enescu (13)In interiorul muzeului George Enescu (14)

La terminarea vizitei prin muzeu elevii noștri au participat la un concert interactiv, dacă îi putem spune astfel, în sala destinată special unor astfel de activități și dotată cu mijloace audio-video  moderne.

Muzeul George Enescu (8)Aici a locuit George Enescu (10)

Vizita noastră s-a încheiat aici.

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: