**Ziua a II–a 3.04.2012

Am ales din programul acestei zile:

Proiectul „Ploiești – istorie și cultură în orașul meu”

În cadrul săptămânii „Școala altfel”, elevii clasei a VII – a  A de la școala cu clasele I – VIII „I.A.Bassarabescu” au participat la un proiect în orașul Ploiești. Proiectul a însemnat  vizitarea, vizionarea și inventarierea unor  monumente, statui și busturi aflate în zona centrală a orașului Ploiești.
Scopul: Să adunăm informații despre istoria, cultura și personalitățile orașului în care trăim.
La proiect au luat parte  23 de elevi ai clasei împreună cu diriginta, prof. Cristina Prodan.
Ploiesti Istorie si cultura in orasul meu_VII A_3.04.2012 (1)Ploiesti Istorie si cultura in orasul meu_VII A_3.04.2012 (4)
Proiectul nostru poate fi vizionat în întregime dând click pe titlul de mai jos.
 

O excursie “mai altfel”

În a doua zi din săptămâna “Şcoala altfel”, doamna director adjunct Elisabeta Chivulescu împreună cu prof. Matei Andreea, a organizat o excursie tematică la Buşteni la care au participat elevi ai claselor a VII-a B şi a VIII-a A. Obiectivele excursiei au fost: Muzeul “Cezar Petrescu”, Castelul Cantacuzinilor, Mânăstirea Caraiman şi nu în ultimul rând, Castelul Iuliei Haşdeu din Câmpina.

O excursie „altfel” la Busteni (1)O excursie „altfel” la Busteni (2)

Veselia a fost cuvântul la ordinea zilei, dar şi starea de spirit a tuturor. Microbuzul care ne-a transportat a fost scena imaginaţiei, a cântecului, a versurilor şi glumelor atât ale elevilor, cât şi a cadrelor didactice însoţitoare. Iată textul imnului grupului nostru: „Puneţi cărţile în cui/Cu Şcoala- Altfel nu te pui!/Tare bine ne distrăm/Şi de teme noi uităm!/Oca, Oca, o, ie, ie/Şcoala asta e OK.”

O excursie „altfel” la Busteni (8)O excursie „altfel” la Busteni (9)O excursie „altfel” la Busteni (10)

La muzeul “Cezar Petrescu” s-a desfăşurat o activitate deosebită care a avut în prim-plan elevii şcolii noastre. Aceştia au realizat un mic atelier literar făcând rezumatele câtorva nuvele petresciene, precizând personaje, moduri de expunere, specii literare, etc. Cunoştinţele vaste ale elevilor au impresionat atât pe muzeograf, cât şi pe câţiva mici vizitatori care se aflau în incinta muzeului.Vizita de lucru s-a înscris în cel de al doilea an al parteneriatul şcolii noastre cu acest loc al culturii.

O excursie „altfel” la Busteni (3)O excursie „altfel” la Busteni (4)O excursie „altfel” la Busteni (5)O excursie „altfel” la Busteni (6)O excursie „altfel” la Busteni (7)

Următoarea oprire în periplul nostru prin Buşteni a fost la Castelul Cantacuzinilor-un loc încărcat de istorie. Amplasamentul şi arhitectura clădirii a impresionat întregul grup, fascinându-ne măreţia şi unicitatea construcţiei, mai ales că nimeni nu mai vizitase vreodată castelul.

O excursie „altfel” la Busteni (11)O excursie „altfel” la Busteni (12)O excursie „altfel” la Busteni (13)

După o masă îndestulătoare şi o plimbare binemeritată prin centrul urbei, era momentul să acordăm atenţie şi sufletului. Astfel, am poposit la Mânăstirea Caraiman, lăcaş de cult cu o mare încărcătură emoţională unde ne-am recules cu toţii.

Drumul de întoarcere spre casă părea totuşi cam scurt şi astfel am decis să ne oprim şi la Castelul Iuliei Haşdeu unde ne-am dezmorţit puţin picioarele prin câteva probe de sport.

O excursie „altfel” la Busteni (15)

O excursie „altfel” la Busteni (14)

Într-un final, după zece ore de relaxare-învăţare-descoperire am revenit în Ploieşti mai obosiţi, dar mult mai fericiti şi cu toţii mai bronzaţi de soarele generos de munte.

Pentru blogul şcolii au consemnat: Prof.Andreea Matei

Prof. Elisabeta Chivulescu (fotoreporter)


Un pic de bucătărie: salata de fructe

Elevi din clasele a V-a şi a VI-a au pregătit, în echipe de trei-patru, câte o delicioasă salată de fructe, sub îndrumarea doamnelor profesoare Corina Ion şi Iuliana Furtună. În afară de pregătirea prealabilă, doamnele profesoare nici nu au prea avut ce să ne înveţe, semn că suntem harnici şi gospodari la casele noastre.

imageimageimage

image

imageimage

imageimage

imageimage

Am reţinut totuşi că ordinea şi curăţenia laolaltă reprezintă prima regulă în orice bucătărie şi că reuşita reţetei depinde tot de disciplină şi de buna organizare a activităţii.

imageimage

Cea de-a doua serie de elevi a organizat spontan un concurs între echipe, juriul format din elevele Mihai Ruxandra şi Florea Ştefania din clasa a VI-a B luând în considerare patru criterii: igienă, ordine, aspect şi mod de lucru în prepararea salatei de fructe.

imageimage

imageimage

imageimage

La final, ne-am delectat cu toţii degustând un preparat natural şi sănătos, cu atât mai bun cu cât era făcut de noi înşine şi de mânuţele noastre pricepute, fără a uita să-i servim şi pe domnii profesori care se aflau atunci în şcoală şi care ne-au apreciat munca.

image

POFTĂ BUNĂ!

Prof. Iuliana Furtună


Reclame
%d blogeri au apreciat asta: