CE SĂ FACI CU VACANȚA?

A venit vacanța mare! Pentru toți elevii aceasta este motiv de mare bucurie. Pentru mulți elevi vacanța este binevenită dar pentru alții devine repede o perioadă destul de plictisitoare.

Te plimbi, mergi la bunici, mergi în concediu cu părinții, te joci la calculator (ei, poate la asta ai putea să renunți ), te uiți la televizor, te mai întâlnești cu prietenii dar…în final parcă ai vrea să faci și altceva.

Oare ce se poate face în vacanță, aici, în Ploiești?

„Un scriitor este un cititor care îi citeşte pe cititori.” - Nichita Stănescu

O primă activitate care este la îndemâna oricui este lectura. Știu că poate părea ceva foarte dificil (pentru unii) dar dacă fiecare ar încerca să înlocuiască măcar o oră de calculator cu una de lectură ar avea de câștigat ceva de neprețuit.  Lumea cărților poate fi extraordinară și te poate purta în „călătorii”  peste tot: pe pământ sau în spațiu, în lumea reală sau în cea fantastică, în lumea artei sau în lumea științei, adică oriunde. 

Dacă nu ai cărți acasă sau te-ai plictisit de cele pe care deja le ai poți apela la o …bibliotecă. La Ploiești biblioteca județeană este chiar în centrul orașului, se numește „Nicolae Iorga” și de acolo se  pot împrumuta cărți. Înainte de a ajunge acolo poți  face o „plimbare” pe site-ul acestei biblioteci dând click pe imagine sau pe numele bibliotecii.

Palatul Culturii Ploiești. Aici se află și sediul bibliotecii „Nicolae Iorga”.

Biblioteca  „Nicolae Iorga”

Ce ai putea citi? În primul rând cărțile recomandate de profesori și învățători la clasă. Adică acele lecturi suplimentare. Apoi cărțile care  vă plac și care sunt adaptate vârstei.

Iată mai jos câteva citate  aparținând unor  scriitori sau personalități marcante în favoarea lecturii.

În curând această pagină va fi completată de alte pagini  cu idei de vacanță.

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: