ITALIA

 Drapelul ItalieiLOGO ITALIA

Harta Italiei 

De ce s-a implicat Italia într-un astfel de proiect?

Programul nostru educational pune in valoare procesele de descoperire si invatare. Acest lucru ii ajuta pe studenti sa se dezvolte intelectual prin cercetari directe in care isi folosesc cunostintele si abilitatile academice. Programul ajute tinerii sa-si assume responsabilitatile propriilor actiuni si sa faca planuri pentru autoinvatare.

ISTITUTO JEAN PIAGET, creaza medii propice invatarii si ofera resurse pentru a promova curiozitatea, investigatia, si descoperirea. Acestea sunt motivele pentru care acest proiect va oferi sansa copiilor nostri sa-si imbunatateasca cunostintele legate de alte culturi si limbi straine.

Vom oferi de asemeni sansa profesorilor nostri sa faca schimb de cunostinte, sa-si impartasesca din experienta. Elevii nostri vor avea responsibilitati atat legate de ei, cat si de grup. Vor invata sa respecte diversitatea. Ei vor avea sansa sa foloseasca limba engleza. Descoperind noi limbi straine ii va motiva pe elevi sa invete alte limbi straine. Ei vor intelege cat de importanta este promovarea binelui comun al comunitatii si natiunii.

ISTITUTO JEAN PIAGET este situat in capitala Siciliei care este plasata intre Europa si Africa. Orasul nostru este foarte bogat, atat din punct de vedere cultural, cat si istoric.

Fenicienii veniti din Cartagina au pus bazele orasului in secolul al VIII lea si pana astazi au trecut foarte multe civilizatii prin Palermo, lasand mosteniri culturale in trecerea lor. Pana in ziua de astazi orasul nostru este unul multicultural si suntem foarte mandri de acest lucru. Noi vrem sa-l facem cunoscut Europei si sa fim deschisi altor culturi.”

Site-ul școlii din  Palermo - Italia. Click pe imagine pentru a accesa site-ul.

 

Întâlnirea partenerilor- martie 2009

În Italia, la Palermo (Sicilia) a avut loc intre 23 – 28 martie cea de a treia întâlnire a partenerilor proiectului ,,A Film of European Pupils”. Gazdă ne-a fost grădinița   ,,Istituto Jean Piaget”.

Din școala noastră au participat: Ramona Ilie – profesor de informatică și persoană de contact în proiect; Constanța Dobre – învățătoare, membru al echipei; Amalia Stroe – învățătoare, membru al echipei.

Am sosit la grădiniță          Intrarea în Grădiniță

O scurtă privire.Aspecte din interiorul grădiniței.

Copiii la gradinită.Copiii de la grădinița din Palermo.

La această întâlnire s-au purtat discuții legate de dificultăţile întâmpinate la filmarea micului dejun ( filmare din care vor fi incluse secvențe importante în filmul final), activităţile desfăşurate în fiecare școală în perioada ianuarie – martie.  S-au stabilit activităţile pe care urmează să se desfăşoare până la viitoarea întâlnire care va avea loc în Norvegia, în iunie 2009.

Cu colegii din celelalte țări.Împreună cu colegii din proiect.

Cu colegii din celelalte țări.

Copiii grădiniței ne-au pregătit un mic spectacol:

Spectacolul pregătiti de copii.

Am vizionat filmele despre micul dejun realizate de fiecare țară și o mică prezentare a școlilor din fiecare țară.

Am vizitat împreună cu ceilalți parteneri Școala ,,Luigi Capuano” din Palermo în care se desfăşoară proiectul ,,Aqua e vita”  tot în cadrul Programului Comenius.

Proiectul de la scoala „Luigi Capuano”: „Aqua e vita”

Fotografie de grup in Italia 
Reclame
%d blogeri au apreciat asta: