ANGLIA

Drapelul Angliei LOGO ANGLIA

 

Harta Angliei

De ce școala din Saxmundham  a dorit  să se implice în proiect?

“Noi suntem o foarte mica scoala primara dintr-o zona rurala din Suffolk. Noi avem 40 de copii. Ei sunt dezavantajati din cauza locatiei, din mai multe puncte de vedere, cel mai mic fiind viziunea limitata asupra lumii. Mobilitatea de care dispun ei este foarte mica si ei au o foarte saraca perceptie asupra lumii. Ei calatoresc foarte rar, cel mai adesea pana la cel mai apropiat oras mai mare.

Speram ca prin intermediul acestui proiect sa construim legaturi cu scoli similare dar si diferite, avand culturi diferite, pentru a largi perspectivele copiilor si profesorilor asupra lumii educationale din jurul lor, pentru a imbogati si intari viziunea depre lume, in mod particular a noii Europe care creste de la an la an.

Site-ul scolii din Saxmundham - Anglia. Clic pe imagine pentru a accesa site-ul.

Speram sa castigam beneficii pentru intreaga comunitate scolara, sa le oferim profesorilor si copiilor sansa sa vada si altceva in afara de ceea ce stiu deja, sa poata lua contact cu Uniunea Europeana care va face parte integranta din vietile lor in viitor. Vrem sa cultivam intelegerea si sa invatam si impartasim parcticile bune cu scoli din intreaga Europa.”

dsc004811 

Întâlnirea partenerilor – ianuarie 2009 – Anglia

Începutul a fost făcut. În urmă cu o săptămână (19 – 24 ianuarie 2009) două dintre colegele noastre din echipă au participat la întâlnirea de proiect din Anglia: d-na profesoară de fizică, Dobre Georgeta și d-na profesoară de engleză, Mănescu Veronica.

Școala implicată în proiect este din orasul Saxmundham comitatul Suffolk si se numeste „Benhall St. Mary’s Cof E VCP School”. Desi în luna noiembrie, din motive obiective, nu am reusit să participăm la întâlnirea din Turcia, de acestă dată ne-am integrat firesc în proiect.

D-na profesoara Georgeta Dobre in mijlocul elevilor aceleiasi scoli din Anglia.

Școala noastră a transmis tuturor celorlalte tări participante mape de prezentare în care am inclus:

  • o prezentare în limba engleză (limba proiectului) a României (si a zonei noastre) si traditiilor legate de sărbătorile de iarna;

  • un pliant de prezentare a scolii;

  • un CD cu fotografii, filmulete, prezentari în powerpoint.

Proiectul Comenius In Anglia

Toate activitătile desfăsurate în scoală în următorii 2 ani se află si în proiectul nostru deoarece el urmăreste modul cum un copil european isi petrece timpul intr-o zi obisnuită acasă, în famile, la scoala la cursuri sau in activitati extracurriculare sau extrascolare, în vacante etc.

Proiectul urmareste însă, în mod deosebit, comunicarea pe internet sub orice formă: mail, messenger, cameră web, transmiterea de fotografii, etc. între elevii implicati în proiect și chiar între profesorii ce-i îndrumă. Chiar și lansarea acestui blog de prezentare a fost unul dintre punctele acestui proiect. Limba engleză este limba în care toti elevii trebuie să comunice având astfel oportunitatea de  a se perfectiona în utilizarea ei.

PHOTO GALLERY

Fotografii realizate la școala din Saxmundham, în oraș și la Londra

 Elevii de la Școala din Saxmundham împreună cu profesorii din parteneriatul Comenius. Într-o sală de clasă din școală. Altă sală de clasă Mapamondul in sala de clasa din Saxmundham. spectacolul de Crăciun al elevilor Toti profesorii participanți la proiectul Comenius. Pe o strada din Saxmundham. Londra - schimbarea gărzii la Palatul Buckingam

Londra - Muzeul tehnicii

Fotografiile de mai jos sunt realizate la celebrul Muzeu al figurilor de ceară din Londra :„Madame Tussauds”

la muzeul figurilor de ceară din Londra: „Madame Tussauds” DSC00444 DSC00447 DSC00448

DSC00449

 DSC00450 DSC00451 DSC00452

 

 

 

 

 

Prințesa Diana

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: