Comenius

 

LOGO ROMANIA

 

prd-of-sp-t Aici, în această pagină și în paginile dedicate fiecărei țări din proiect, vor fi publicate periodic toate noutățile despre proiectul Comenius „A Film of European Pupils” sau „O zi din viața unui elev european” . 

Școala noastră va derula acest proiect pe parcursul a 2 ani: 2008 – 2010 și are încă 6 țări partenere: Turcia (coordonator),  Anglia, Italia, Spania, Norvegia, Lituania.

Site dedicat proiectului „A Film of European Pupils” în România: http://secondaryschoolpl.wordpress.com/

Drapel Romania

„Am dori sa fim implicati in acest proiect deoarece suntem foarte interesati in obtinerea de cunostinte noi si interesante legate de alte culturi, religii si moduri de viata.

Scoala noastra este plasata in orasul Ploiesti, langa Bucuresti, capitala noastra. Suntem fericiti sa ne invecinam cu muntii Carpati si Marea Neagra, in acelasi timp.

Scoala are 907 de copii cu varste cuprinse intre 6 si 14 ani. Multi dintre ei sun victimele recentelor schimbari care au loc in tara noastra ca rezultat al integrarii in Uniunea Europeana, in principal procesul migrationist. Din cauza problemelor financiare, multi parinti au plecat in diferite tari europene ca Spania, Italia, Germania, Franta in cautarea de noi locuri de munca. Copiii au fost lasati acasa cu cate un parinte sau cu bunicii si acest lucru i-a afectat in obtinerea de rezultate bune la scoala, desi toti sunt copii talentati si inteligenti.

Prezentul proiect este o buna oportunitate pentru copii sa-si imbunatateasca cunoastintele de limba engleza, sa descopere lucruri noi despre ceilalti copii din tarile partenere, de a cunoaste obiceiuri si traditii diferite de ale lor.” Citat din expunerea de obiective ale fiecărei țări. Aici : România.

Harta României cu toate județele.  

Cum a apărut proiectul „A Film of European Pupils”?

În anul școlar 2007 – 2008, D-na învățătoare Șendroiu Jeni (cu acordul conducerii scolii si cu sustinerea D-nei Chivulescu Elisabeta, director adjunct) a hotărât să se implice într-un proiect Comenius ce fusese lansat de către Turcia sub egida „Education and Culture DG Lifelong Learning Programme”.

Înscrierea s-a făcut urmând toate procedurile impuse de Agentia Natională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educatiei si Formării Profesionale (ANPCDEFP).  La finalul anului scolar trecut am aflat că scoala noastră fusese aleasă să participe la proiect. Prin mutarea d-nei învățătoare care a inițiat proiectul la altă școală, noi, cei rămași, ne-am implicat în derularea lui.

Sigla Agenției Din toamna acestui an școlar (2008 – 2009) s-a format în școală noastră o echipă de proiect ce cuprinde 10 cadre didactice:

 • coordonator şi persoană de contact: Ilie Ramona – profesor de informatică;
 • reprezentant legal – Chivulescu Elisabeta – profesor de limba română şi director adjunct. 
 • Prodan Cristina – profesor de muzică responsabil cu jurnalul proiectului;
 • Dobre Georgeta- profesor de fizică;
 • Mănescu Veronica – profesor de engleză;
 • Dori Loreta – profesor de engleză;
 • Bocan Alina – profesor de engleză;
 • Dobre Constanţa – învăţătoare;
 • Marin Beatrice – învăţătoare;
 • Stroe Amalia – învăţătoare;

21 noioembrie 2008. Întâlnire cu elevii participanți la proiectul Comneius.

 

Echipa de proiect explicând elevilor ce va presupune derularea acestuia.

Prima intalnire de proiect: cadre didactice – elevi

 În proiect sunt înscrisi cca. 50 de elevi dar, în realitate, toti elevii școlii, prin anumite activităti desfăsurate, vor participa într-un fel sau altul la  acest proiect. Fiindcă proiectul se va derula pe o perioadă de 2 ani, există un program ce va fi respectat de toate scolile participante, program ce implică: mobilităti, activități, un colt dedicat proiectului, diseminare, comunicare, etc.

Panoul dedicat proiectului nostru se află amplasat în holul școlii. Aspecte din activitățile desfășurate în școala noastră. Panoul dedicat proiectului nostru. Aspecte de la întâlnirile din Anglia și Italia.

Pentru a putea viziona mai bine fotografiile: dublu click pe fiecare.

Prima diplomă

În data de 26 martie 2009, a avut loc la Școala „Grigore Moisil” din Ploiești competiția „Made for Europe”, faza județeană. În fața comisiei de evaluare s-au prezentat mai multe școli și licee din Ploiești sau din județ cu realizările lor în cadrul  proiectelor pe care le-au derulat: Comenius, de granturi școlare sau de dezvoltare rurală.

Printre participanți s-a numărat și școala noastră așa cum anunța miercuri, 25 martie, „Informația Prahovei”. Informatia Prahovei

Proiectul Comenius  ce se derulează în școala noastră începând din 2008, „A Film of European Pupils”, a fost prezentat comisiei de echipa formată din: Ivan Andrei Valeriu, elev în clasa a V – a A, Hemeș Andreea Mirela elevă în clasa a V -a A și Cristina Prodan, profesor din echipa de proiect.

Ivan Andrei Valeriu prezentând proiectul nostruPrezentarea fiecărui proiect a trebuit să se încadreze în timpul alocat, adică 10 minute. Deși puțin emoționat fiindcă a trebuit să înceapă primul, Andrei a  vorbit calm punctând  realizările proiectului de până acum. Pe ecranul sălii s-a derulat în acest timp un film cu activitățile la care  elevii școlii au participat.

La final Comisia  a acordat școlii noastre o Diplomă de participare (recunoscând astfel importanța angrenării elevilor în proiecte educaționale) și Premiul al III – lea elevului Ivan Andrei Valeriu.  Diplomele i-au fost înmânate lui Andrei chiar de  D-nul Inspector General, Nicolae Angelescu care l-a și felicitat.

Elevul Ivan Andrei Valeriu cu Diploma de participare a scolii.Primind de la D-nul Inspector General, Nicolae Angelescu, Premiul al III -lea și felicitări.

Deși echipa participantă la această evaluare „Made for Europe” nu a fost reprezentată decât de cei de mai sus, toți elevii noștri  implicați în acest proiect merită felicitările pe care ei le-au primit din partea Inspectoratului Școlar. Așadar, felicitări tuturor !

Prezentarea proiectului pe panou: în stânga toate activitățile derulate în proiect cu explicații; în dreapta: imagini de la aceste activități.

 Blog dedicat proiectului Site dedicat proiectului

Începând cu luna aprilie 2009 proiectului Comenius: „A film of European Pupil” i-a fost dedicat un site special.

Initiatorul site-ului: d-na profesor Ramona Ilie, persoană de contact și membru al echipei de proiect din școala noastră.  Aici apar, deocamdată, doar câteva dintre cele mai importante intâlniri și activități desfășurate.  Pe viitor site-ul va beneficia de actualizări periodice și fotografii cu tot ceea ce este interesant în  derularea proiectului. Adresa: http://secondaryschoolpl.wordpress.com/ .

Reclame

3 răspunsuri

 1. […] scolii I A Bassarabescu Ploiesti  („A Film of European Pupils”), derulat între 2008 – 2010, a avut un impact deosebit asupra tuturor participanților dar, în […]

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat asta: