29 MARTIE – ZIUA ȘCOLII NOASTRE

17 ani de existență va marca școala noastră la finalul acestui an școlar și 13 de când poartă numele scriitorului Ioan Alesandru Bassarabescu.  Momentul în care școala a primit numele distinsului scriitor a fost marcat de anul 2000. Atunci, la inițiativa d-nei profesor și director adjunct Elisabeta Chivulescu, s-au făcut demersurile necesare pentru ca școala să capete o identitate proprie.

Colectivul de cadre didactice și directorul de atunci al școlii, prof. Niculae Sitaru, au primit cu entuziasm propunearea și au participat alături de distinșii oaspeți la „botezul” petrecut pe o vreme de primăvară cam friguroasă. Iată un scurt extras din pagina „Istoric”:

Prin decizia nr. 252 din 28 martie 2000, a Inspectoratului Şcolar al Judeţului Prahova,  şcoala primeşte denumirea de  „I.A.Bassarabescu”.

Din 29 martie 2000 – titulatura oficială devine „Şcoala cu clasele I – VIII – I.A. Bassarabescu”. Din acest moment ziua de 29 martie fiind socotită  „ziua şcolii noastre”.

“Nu pierdeţi din vedere Omenia ! Mai ‘nainte de orice , siliti-vă să preţuiţi omenia ! FIŢI OAMENI ! “- vorbele mentorului nostru spiritual au devenit dictonul şcolii noastre.

Ziua de 29 martie a devenit astfel prilej de nenumărate manifestări culturale, literare, artistice în fiecare an.

afis de ziua scolii3 copy

Iată și un program al manifestărilor care vor avea loc în zilele de 26 – 29 martie 2013 în școală și în afara ei, precum și programul corului „Allegretto”.

program zi 29 martie

 

Program cor Allegretto_28 mart.2013

Anunțuri
%d blogeri au apreciat asta: