„Zilele Bassarabescu”

 

Partea I

DSCN0173Devenită o tradiție, manifestarea intitulată „Zilele Bassarabescu” se desfășoară în fiecare an, în ultima săptămână de școală din primul semestru. Anul acesta între 17 –21 decembrie. Se celebrează în acest fel, an de an,  nașterea mentorului nostru spiritual, Ioan Alexandru Bassarabescu (30. XII.1870 – 29. III. 1952).

Apropierea Crăciunului face ca activitățile dedicate personalității lui Bassarabescu să capete o frumusețe aparte. Școala se transformă frumos. Clasele și holurile școlii capătă haine de sărbătoare. Expozițiile de desene având ca temă personalitatea lui Bassarabescu, iarna sau sărbătoarea Crăciunului se „aștern” frumos la locurile lor și devin un punct de atracție pentru cei care ne vizitează școala.  La bibliotecă este o forfotă încântătoare fiindcă elevilor le trebuie nuvelele sau schițele lui Bassarabescu, poezii sau texte de Crăciun, colinde sau cântece de stea.

Elevii școlii, învățătorii, profesorii și chiar părinții se implică în activități diverse.

Tot acum apar ediții speciale ale revistelor școlii: „Studia” și „Anuarul creativ al elevilor”. 

Anul acesta cele două reviste au ajuns deja la al XV – lea an de apariție. Le puteți citi în pagina „Revistele școlii” sau dând click pe coperțile lor de mai jos.

Anuarul creativ al elevilor_ decembrie 2012Revista „Studia”decembrie 2012

Va urma…

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: