„Îmi place să citesc”

Iată o activitate care-și propune să readucă elevii față în față cu cartea și să le stimuleze curiozitatea, gândirea și imaginația nu prin film, calculator și jocuri ci printr-o activitate am putea s-o numim „tradițională”: lectura. Și fiindcă totul trebuie să înceapă cu „începutul”,  punctul de pornire e aici: septembrie, clasa a II – a,  învățător,  bibliotecă.

Joi, 20.09.2012, s-a demarat în cadrul bibliotecii şcolii „I.A.Bassarabescu”, Ploieşti proiectul educativ ,,Îmi place să citesc“ în colaborare cu clasa a II – a B îndrumată de d-na  Nicoleta Găvenea, profesor învăţământul primar.

Activitatea a avut ca scop stimularea interesului elevilor din ciclul primar pentru lectură şi utilizarea resurselor de carte din biblioteca şcolară în activitatea de învăţare.

La biblioteca (2)La biblioteca (3)

Metodele şi procedeele folosite în cadrul activităţii au fost: lectura, expunerea, conversaţia, dialogul, memorizarea.

La biblioteca (4)D-na profesor Gavenea Nicoleta i-a antrenat pe copii pe tot parcursul activităţii pentru a reţine cât mai multe date despre carte şi despre proiectul demarat.

Activitatea s-a desfăşurat în biblioteca şcolii unde elevii au vizionat în Power Point structura proiectului şi au audiat ,, Povestea cărţii “ – de la lemnul din pădure până la cartea de pe raftul bibliotecii .

Elevii au citit un fragment de lectură intitulat ,,Prima zi de şcoală” din „Cuore, inimă de copil” de Edmondo De Amicis .

Ca mijloace didactice s-a folosit cărţi din biblioteca şcolară (poezii, poveşti, legende, basme, ghicitori )

Bibliotecara şcolii, Matei Florentina,  le-a recitat elevilor o poezie despre Carte şi le-a vorbit despre acest proiect foarte important pentru ei.

La biblioteca (5)La biblioteca (6)

Copiii au fost foarte încântaţi de activitatea desfăşurată şi au arătat interes faţă de acest proiect care îi va face să viziteze biblioteca cât mai des.

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: