Un nou început la „Gimnaziul Bassarabescu”

sigla scolii micaAnul școlar 2012 – 2013 va debuta pentru elevi pe data de 17 septembrie 2012 (nu pe 10 așa cum era prevăzut), conform anunțului d-nei ministru Ecaterina Andronescu.  În următoarele zile vă vom ține la curent cu toate modificările legate de noul an școlar prin intermediul blogului școlii, adică aici veți găsi toate informațiile importante.

Pentru început vă anunțăm că ne dorim ca activitatea instructiv – educativă să se desfășoare în bune condiții și în acest an școlar. De aceea  școala noastră s-a pregătit intens pe parcursul vacanței de vară. Clasele au fost igienizate, materialele didactice refăcute, biblioteca s-a îmbogățit cu noi volume, s-a montat gresie pe holul de la etajul al II-lea, s-au reparat instalațiile grupurilor sanitare și s-au pregătit sălile  pentru clasele pregătitoare.  S-au realizat și două dezinsecții pe parcursul verii.

Un punct important al acestei colaborări, elevi – părinți – profesori/conducerea școlii, este legat de respectarea acelui articol din ROI (Regulamentul de Ordine Interioară) și ROFUÎP (Regulamentul de Funcționare a Unităților de Învățământ Preuniversitar) referitor la uniformele/ținutele pe care trebuie să le poarte elevii școlii noastre.

Ținuta școlii la clasele de gimnaziu prezentată de absolvenții clasei a VIII –a A, promoția 2011.

Tinuta scolii

Uniforma  la clasele primare și la clasa pregătitoare prezentată de clasa d-nei învățătoare Daniela Dima – septembrie 2010.

P1240539

"Elevii claselor pregătitoare, respectiv elevii claselor I-IV, vor purta la școală uniforma specifică ciclului primar formată din șorțuleț (fete) sau pantaloni (băieți) bleumarin/negri și cămașă pepită. Pentru elevii claselor de gimnaziu există o ținută pe care școala a adoptat-o încă de acum 5 ani și pe care o dorim respectată chiar din prima zi de școală" ne-a transmis d-na director Angelica Georgescu.

Iată această ținută la ciclul gimnazial:

  Tinuta feteFete

 • bluză albă/bleu (fără alte excepții)

 • cravată roșie

 • blugi albaștri croială clasică (fără tăieturi, rupturi, ținte, lanțuri)

 • Tinuta baieti

   Băieți

  • cămașă albă/bleu (fără alte excepții)

  • cravată roșie

  • blugi albaștri croială clasică (fără tăieturi, rupturi, lanțuri, ținte, etc.)

  •  

    

    

   Elevii trebuie să poarte ținuta în fiecare zi, la toate orele de curs. Pentru orele care au nevoie  de un anumit echipament sau alte ținute specifice (educația fizică, chimie, biologie) elevii vor primi informații de la profesorii școlii la începutul anului școlar.

   Nu sunt conforme cu ținuta școlară (și nu vor fi acceptate) bijuteriile foarte valoroase, excentrice sau înfățișând simboluri interzise prin lege, tatuajele, machiajul de orice fel, coafurile fanteziste/bizare sau părul vopsit.

   Nu se admit blugii rupți (zdrențuiți) sau cu diverse accesorii (lanțuri, ținte, găuri, etc.), cămășile înnodate, șifonate, pătate, cu desene care ies în evidență etc., bluzele prea decoltate, în bretele sau prea scurte.

   Din dorința de a crea un mediu cât mai propice desfășurării activităților școlare rugăm elevii și părinții să înțeleagă necesitatea purtării ținutei la școală.

   Elevii se vor îmbrăca astfel și în situațiile în care nu participă la cursuri ci sunt implicați în activități care presupun reprezentarea școlii: concursuri, olimpiade, serbări, lecții deschise, activități în cadrul unor proiecte, etc.

   Direcțiunea școlii, diriginții și toți ceilalți profesori vor supraveghea respectarea acestei prevederi din regulamentul școlii.

   Elevii sunt obligați, tot conform regulamentului școlar, să aibă asupra lor, în fiecare zi, carnetul de elev. El va fi prezentat, atât la intrarea în școală cât și profesorului de la ora de curs pentru trecerea notelor. Carnetul este legitimația elevului și el trebuie vizat la începutul fiecărui an școlar de către direcțiunea școlii.

   Elevii și părinții sunt rugați să se informeze în legătură cu prevedrile ROFUÎP (Regulamentul de Organizare și Funcționare al Unităților de Învățământ Preuniversitar) aflat pe pagina „Legislație” a blogului nostru.

   Reclame
   %d blogeri au apreciat asta: