Un sfârșit de vacanță de pomenit!

Tabara Sangeorz (14)Între 20-26 august, 40 de elevi de la şcoala noastră, de vârste diferite, au ajuns pe meleagurile năsăudene  de o frumuseţe deosebită. Amabilitatea şi ospitalitatea gazdelor au făcut din această tabără o perioadă de neuitat pentru noi toţi. Elevii au fost însoţiţi de o formaţie consacrată deja : Toader Tatiana, Chivulescu Elisabeta, Ionescu Gabriela şi Lupu Cristina, care au asigurat un sejur interesant: cu activităţi recreative, cu drumeţii, cu concursuri  premiate cu generozitate şi cu o excursie în Ţara Oaşului şi al Dornelor, trecând atât prin pasul Prislop, cât şi prin Tihuţa, unde l-au vizitat pe Dracula, înspăimântând prin ţipetele lor pe însuşi amfitrionul legendar…

Tabara Sangeorz (1)Tabara Sangeorz (2)Tabara Sangeorz (3)Tabara Sangeorz (4)

Au vizitat cetăţile feudale de la Rupea şi Rodna Veche, o biserică evanghelică din secolul XIV la Saschâz, au urcat la releul care asigură transmiterile TV din zonă şi au admirat panorama SÂNGEORZULUI, s-au scăldat la ştrandul Hiperion din Cormaia şi în Poiana Zânelor, unde au avut parte şi de un picnic reuşit. Unii au fost la mănăstirea Cormaia şi s-au rugat pentru binele tuturor.

Tocmai pe 23 august, elevii au adus un omagiu celor care s-au sacrificat în temniţele comuniste, intonând "Treceţi batalioane române Carpaţii" în preajma complexului statuar de la Moisei, opera sculptorului Vida Gheza. Au admirat portul popular etalat cu atâta mândrie de localnici, au hrănit veveriţele parcurilor din Sângeorz şi Vatra Dornei.

Tabara Sangeorz (6)Tabara Sangeorz (7)Tabara Sangeorz (8)Tabara Sangeorz (9)

Au intrat cu pietate în casele muzeale ale lui Liviu Rebreanu din localităţile: Liviu Rebreanu şi  Maieru-"Cuibul cu Vise", unde a copilărit marele romancier,şi au cântat "La oglindă", după ce au vizitat casa din satul George Coşbuc, fost Hordou, a poetului Ardealului…Mulţumiri speciale ghizilor noştri muzeali: Ilovan Valeriu şi Ana Sandu.

Tabara Sangeorz (10)Tabara Sangeorz (11)Tabara Sangeorz (12)Tabara Sangeorz (13)

Seara au găsit energie să danseze la discotecă şi acum se poate recunoaşte, că nu au încetat cu voia bună nici după stingere imediat! Calea spre casă s-a făcut prin defileul Mureşului, iar masa s-a servit după o baie bună la bazinele Topliţei. Distracţia şi voia bună au însoţit pe tot parcursul micul grup prahovean "rătăcit"în judeţul Bistriţa Năsăud.

A consemnat aceste "treceri" prof .Chivulescu  E.

Să vorbească în rest pozele!!

Anunțuri
%d blogeri au apreciat asta: