Pasiune pentru muzică

Diana MărgăritMulți dintre elevii școlii noastre au preocupări deosebite nu numai  în în școală ci și în afara ei. Unele dintre ele completează școala altele sunt, pur și simplu, practicate fiindcă le aduc satisfacții sau le creează momente de recreere, de plăcere. Sportul și  dansul, modelajul, origami sau quillingul, teatrul sau muzica pot fi cu ușurință regăsite printre pasiunile sau hobby-urile acestor elevi.

De curând am aflat că școala se poate mândri cu o elevă care a făcut o pasiune pentru muzică. Ea se numește Diana Mărgărit și este în clasa a V – a A. În clasele I – IV  Diana Mărgărit s-a remarcat prin creațiile sale literare apărute în revista „Anuarul creativ al elevilor” dar și prin participările sale la evenimentele artistice din cadrul școlii.

Preocuparea pentru muzică nu este nouă pentru Diana fiindcă  muzica a fost domeniul artistic  preferat chiar din clasele primare.  Cântă la chitară, la orgă dar are și reale calități  vocale. Calitățile vocale și le-a încercat cu succes și în corul școlii, „Allegretto” dar  le-a perfecționat  la Palatul copiilor din Ploiești unde este înscrisă la „Cercul de Muzică Pop, Interpretare și Prezență Scenică”.

În lunile aprilie – mai din acest an Diana Mărgărit a participat la două concursuri dedicate muzicii și tinerelor talente, participări în urma  cărora a obținut două importante premii:

  • Premiul I la FESTIVALUL NAȚIONAL EcoStyle Music & Dance din București Ediția I pe 29 aprilie 2012
  • Premiul al III –lea la FESTIVALUL NAȚIONAL DE MUZICĂ UȘOARĂ MIHAELA RUNCEANU "PENTRU VOI MUGURI NOI" din Buzău – 6 mai 2012 – Ediția I

DSC00642

Diana Mărgărit se pregătește constant și cu seriozitate pentru pasiunea ei la Palatul Copiilor din Ploiești cu profesorul Alin Nicodim. Iată și comunicatul de presă al Palatului Copiilor din 6 mai 2012:

Comunicat de presa 6 mai 2012
In perioada 4 – 6 mai 2012, Palatului Copiilor Ploiesti a fost reprezentat la Festivalul National de Muzica Usoara " Mihaela Runceanu " Pentru voi muguri noi " din Buzau – Editia I , de catre Diana Margarit si Diana Dragan, eleve in cadrul Cercului de Muzica Pop, Interpretare si Prezenta Scenica coordonat de prof. Alin Nicodim si a obtinut prin concurenta de numai 11 ani, Diana Margarit, LOCUL III in urma interpretarii melodiei "Fericirea are chipul tau " din repertoriul Mihaelei Runceanu reusind sa convinga membrii juriului, alcatuit din muzicieni si compozitori de renume ai muzicii romanesti.”

Galeria foto a Palatului copiilor poate fi vizionată aici.

DSC00800DSC00918

Noi putem doar să-i urăm succes în continuare și să sperăm că va fi un  exemplu de urmat.

Pe viitor vom prezenta alți elevi ai școlii cu alte pasiuni  care le aduc satisfacții, le-au adus numeroase diplome și premii. Mai importante decât toate acestea nu pot fi decât pasiunea și munca pe care ei le pun  în realizările lor.

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: