Lecturi de primăvară

Vineri, 11.05.2012, s-a desfăşurat în cadrul bibliotecii şcolare I.A.Bassarabescu – Ploieşti activitatea ,,Lecturi de primăvară în biblioteca şcolară“, în colaborare cu clasa  I A, învăţătoare Vagneti Alina. Activitatea a avut ca scop stimularea lecturii pentru elevii din ciclul primar şi utilizarea resurselor de carte din biblioteca şcolară în activitatea de învăţare.

P1050347

P1050330P1050352

P1050353

Metodele şi procedeele folosite în cadrul activităţii au fost: expunerea, conversaţia, dialogul, memorizarea. Ca mijloace didactice s-au folosit cărţi din biblioteca şcolii cu operele mai multor autori având ca temă anotimpul primăvara ( poezii , povești , legende , basme , ghicitori ).

P1050410

Bibliotecara şcolii, Matei Florentina, le-a prezentat copiilor lectura ,, Ghiocelul “ de H.C. Andersen , poezia ,, Mâțișorii “ de Otilia Cazimir,  povestea vântului de I. Jianu, ,,Moş Viscol şi Primăvara“.Elevii au recitat poezii despre primăvară, au făcut portofolii foarte frumoase pe care le-am expus la bibliotecă iar d-na învăţătoare a purtat un dialog cu copiii despre poveştile şi cărţile citite de aceştia și despre anotimpul primăvară.

P1050414P1050421
Elevii clasei I A  au fost invitați apoi la film și au vizionat ,,Fetiţa cu chibrituri“ după H.C. Andersen.

La sfârşitul activităţii un elev a încântat toată asistența cu mai multe melodii interpretate la orgă. Copiii au fost foarte încântaţi de activitate şi au propus să mai vină la biblioteca să desfăşoare şi alte activităţi.

P1050422

A consemnat pentru blogul școlii bibliotecar Matei Florentina.

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: