ZIUA PĂMÂNTULUI 22 APRILIE 2012

În fiecare an la data de 22 aprilie se sărbătorește Ziua Planetei Pământ. În această zi s-a inițiat mișcarea pentru sănătatea Pământului și pentru protecția mediului înconjurător. Deși mișcarea s-a născut în Statele Unite ale Americii ea a căpătat repede adepți pe tot globul. Chiar din primul an aproximativ 20 de milioane de americani au participat la această zi.

Cel care a propus ca ziua de 22 aprilie  să fie dedicată Pământului și protecției mediului înconjurător este un senator american pe nume Gaylord Nelson și primuil an în care s-a sărbătorit această zi  a fost 1970.

Fiecare cetățean al globului poate contribui la protecția mediului înconjurător devenind mult mai responsabil și atent față de tot ceea ce înseamnă: poluare, consumul excesiv de electricitate, consumul inutil de apă, aruncarea la întâmplare a gunoaielor, etc.

Pentru a afla mai multe despre Ziua Pământului și despre ceea ce poate face fiecare dintre noi pentru a contribui la sănătatea acestuia puteți vizita site-ul special dedicat acestei zile la: http://www.ziuapamantului.com/

Ziua Pământului_22 aprilie 2012

Din păcate Pământul care ne găzduiește mai are încă multe probleme de „sănătate” și ar avea nevoie de mult mai mulți oameni care să-l ajute să se însănătoșească.

Anual tot mai mulți pământeni se alătură mișcării și sărbătoresc această zi (se estimează că s-a ajuns la peste 200 de milioane) dar e mai mult decât sigur că pământul ar avea nevoie de toți oamenii săi  și în toate cele 365 de zile dintr-un an, an de an.

Update 29 aprilie 2012

Această  zi a fost și este sărbătorită şi de compania Google an de an. În acest an, ziua s-a sărbătorit sub deviza “Un Pământ curat, o viaţă sănătoasă.”
Elevii claselor a V-a  din școala noastră au sărbătorit ziua planetei noastre realizând desene digitale în Paint cu temele “Ziua Pământului” şi “Viitorul este verde”, prin intermediul cărora şi-au exprimat dorinţa de a proteja mediul.
Printre lucrările „micilor ecologisti” enumerăm:
Băbeanu Cristina – “Salvează natura!” – clasa 5A
Sandu Eduard “Be eco, save the world” – clasa 5A
Georgescu Alexandru “Salvează natura pentru un viitor bun” – clasa 5A
David Alina şi Radu Alice – “Pământul poluat vs Pământul curat” – clasa 5B
Girjoaba Andreea – “Stop poluării” – clasa 5B
Lupu Valentin – “Viitorul ecologic” – clasa 5B
Ionaşcu Irina – “Viitorul este eco” – clasa 5B

desen_Girjoaba_Andreea_Scoala.I.A.Bassarabescu_clasa5Bdesen_Ionascu_Irina_Scoala.I.A.Bassarabescu_clasa5Bdesen_Lupu_Valentin_Scoala.I.A.Bassarabescu_clasa5Bdesen_Sandu_Eduard_Scoala.I.A.Bassarabescu_clasa_5Afii eco Babeanu Cristina 5ADavid Alina si Radu Alice 5B

A consemnat pentru blogul școlii

profesor Alexandra Lemnaru

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: