PREMIANȚII „MADE FOR EUROPE” 2012

MADE FOR EUROPE3Competiția „Made for Europe”, faza județeană s-a desfășurat în școala noastră pe data de 16.03.2012.  Școlile participante au intrat în competiție cu proiecte aflate în diverse etape de derulare, prezentând  informații despre proiect dar mai ales despre  produsele lor.

Iată școlile care au fost prezente în competiție  și proiectele lor:

 1. Școala cu clasele I – VIII „Nicolae Iorga” – Ploiești cu „Kids forget traditional street games” – 2010 –2012 –
 2. Colegiul Militar Liceal „Dimitrie Cantemir” – Breaza  – „Pride and Prejudice” 2009 – 2011
 3. Școala cu clasele I – VIII „George Emil Palade”  – „Let’s Eurobrate” – 2011 – 2013
 4. Școala cu clasele I – VIII „Mihai Eminescu” – Ploiești cu proiectul „Together for better environement” 2010 –2012
 5. Școala „Antonie Vodă” din Popești- Breaza cu proiectul „For a life without junk food” 2010 –2012

Fiindcă o astfel de întâlnire este o bună oportunitate de diseminare pentru cei care au inițiat proiecte dar nu au ajuns încă la realizarea unor produse, câteva școli au ales să participe chiar din acest an:

 • Școala cu clasele I – VIII „Puchenii Mari” cu proiectul „Europenii și mediul înconjurător, ieri, azi și mâine” 2011 –2012
 • Grup Școlar Agromontan „Romeo Constantinescu” – Vălenii de Munte cu proiectul „Imaging Europe”(2011 – 2013)
 • Școala cu clasele I – VIII „Sfânta Vineri” – Ploiești cu proiectul „T.I.M.E.”  („Tolerance in Modern Europe”)

Timp de aproape 3  ore, participanții la competiție, prin elevul sau elevii desemnați și-au prezentat produsele realizate deja, în fața juriului și a publicului.

Juriul (Aurel Graur – inspector ISJ Prahova, Georgescu Rodica – Inspector ISJ Prahova, Vică Constanța – director Palatul Copiilor, Ploiești; Chivulescu Elisabeta – director adjunct Școala „I.A.Bassarabescu”și Prodan Cristina – consilier educativ „I.A.Bassarabescu”) n-a avut, nici de această dată, o misiune ușoară fiindcă a trebuit să aleagă pe cel mai bun dintre cei buni.

Made for Europe 2012_desfasurarea competitiei (11)

Iată și câteva aspecte din desfășurarea competiției în care elevii au avut rolul principal: acela de a prezenta într-o formă concisă (cinci minute) produsul lor și de a evidenția relevanța educațională, caracterul practic și utilitatea acestuia.

Made for Europe 2012_desfasurarea competitiei (1)Made for Europe 2012_desfasurarea competitiei (2)Made for Europe 2012_desfasurarea competitiei (7)Made for Europe 2012_desfasurarea competitiei (20)Made for Europe 2012_desfasurarea competitiei (26)

Momentul cel mai așteptat a fost premierea. Deși au sosit cu puțină întârziere, diplomele au fost înmânate premianților care și-au văzut apreciate munca și ideile. Comisia a evaluat produsele finale participante la concurs în baza criteriilor prevăzute În Anexa 2 a Regulamentului de organizare și desfășurare a concursurilor și olimpiadelor școlare.

Iată clasamentul final:

 • Premiul I: Eleva Boșneag Cristina, clasa a XII –a, de la Colegiul Militar Liceal „Dimitrie Cantemir” Breaza. Conform regulamentului eleva Boșneag Cristina va participa la faza pe țară a acestei competiții cu produsul final: un opțional care-și poate găsi utilitatea în școli, facultăți sau alte proiecte. Site-ul proiectului: http://www.prideandprejudices.com/.
 • Premiul al II –lea: Eleva Dumitru Andreea Denise, clasa a VII –a, de la Școala cu clasele I – VIII „Antonie Vodă” Popești, comuna Brazi;
 • Premiul al III –lea: Eleva Cîlț Diana de la Școala cu clasele I –VIII „Nicolae Iorga” Ploiești;

Mențiuni:

Elevul Tatu Horia (cls. a IV -a) de la Școala cu clasele I – VIII „George Emil Palade”, Ploiești; Eleva Malai Emilia (cls.a VII -a) de la Școala cu clasele I – VIII „Mihai Eminescu” – Ploiești.

Pe următoarele poziții s-au clasat elevii: Soare Cătălina și Ilie Ștefan de la Școala cu clasele I – VIII „Mihai Eminescu” – Ploiești și Bucur Cristian și Dinu Tiberiu de la Școala cu clasele I – VIII „George Emil Palade”, Ploiești.

 

Made for Europe 2012_Premierea (3)Made for Europe 2012_Premierea (6)Made for Europe 2012_Premierea (8)Made for Europe 2012_Premierea (10)Made for Europe 2012_Premierea (11)Made for Europe 2012_Premierea (12)Made for Europe 2012_Premierea (13)Made for Europe 2012_Premierea (14)

La final, d-nul Inspector Aurel Graur – președintele comisiei de jurizare, a înmânat  diplome de participare pentru elevii și școlile care s-au prezentat dar și d-nelor profesoare Elisabeta Chivulescu și Cristina Prodan pentru organizarea deosebită a evenimentului.

Ca un exemplu de bună practică  și diseminare, școala noastră a prezentat (tot în 5 minute) produsul final (un film de 50 de minute) al proiectului Comenius „A Film of European Pupils” încheiat acum doi ani.

image

Made for Europe 2012_Premierea (15)Made for Europe 2012_Premierea (16)

Competiția s-a încheiat cu o fotogtafie de grup: elevi, profesori și juriu.

Made for Europe 2012_fotografia de grup (2)

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: