Sfârșit de octombrie în București

În ultima zi de sâmbată a Brumărelului acestui an elevii clasei a VII -a C au facut o excursie în capitală sub îndrumarea doamnelor profesoare Ioniță Laura (diriginte) și Lemnaru Alexandra (informatică).

Ghighiu_2011_2

Pentru ca această zi frumoasă de toamnă să înceapă sub ocrotirea și cu binecuvântarea Bunului Dumnezeu am vizitat mai întâi mânăstirea Ghighiu, apoi ne-am îndreptat, cu entuziasm, spre Grădina Botanică București pentru a vedea plante de diferite specii și din diferite părți ale lumii.

Cine ar fi crezut că toamna, cu bogățiile și culorile ei, ne va încânta atât de mult? Deși primavara și vara se remarcă prin frumusetea și bogatia lor în această grădină făcând-o să pară ca ruptă din paradis, toamna ne-a oferit (și ea) priveliști încântătoare: copaci cu frunze decolorate în tonuri de galben și ruginiu, covorașe de frunze vestejite și nelipsiții bostănei care anunțau sosirea sărbătorii de Halloween pe care și noi românii am importat-o de la englezi și americani.

Botanica_2011_1Botanica_2011_2Botanica_2011_3Botanica_2011_4Botanica_2011_5

Excursie la Bucuresti_29 octombrie 2011 (15)

Următoarea noastră destinație a fost renumitul Muzeu de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, unde am admirat timp de două ore colecțiile de o deosebită valoare culturală și stiințifică. Muzeul este modernizat, cu o expunere îmbunătățită, folosind elemente ale tehnologiei moderne precum proiecții, sunete și lumini speciale, info touch-uri care oferă informații complete și imagini cât se poate de aproape de realitate. O biblioteca impresionantă cu cărți științifice valoroase se află în interiorul muzeului.

Antipa_2011Antipa_2011_3Antipa_2011_4

Ultima vizită a fost la Muzeul Satului. În lumina după amiezei de toamnă am admirat priveliștea copacilor îmbracați în frunze galbene și roșiatice care înconjurau căsuțele din secolele XVIII-XIX în care un decor interesant l-au constituit panourile ilustrate cu episoade din viața satului unde elevii au facut poze și s-au amuzat.

Excursie la Bucuresti_29 octombrie 2011 (1)Muzeul_satului_2011_2Muzeul_Satului_2011_4

Vizita prin capitală  a inclus și o plimbare pe cheiul Dâmboviței, o scurtă oprire pentru a vedea impresionanta clădire a Parlamentului și un popas în parcul Herăstrău.

Și cum în orice acțiune pe care o facem ne propunem și scopuri educative trebuie spus că excursia noastră a fost menită să lărgească orizontul intelectual al elevilor, să le trezească spiritul de călătorie dar și dorința de aventură prin tainele învățăturii.

Excursia a trecut pe nesimțite și la întoarcere spre Ploiești ne-am oprit pentru o mică petrecere de final la Mc Donald’s, ,,I’m loving it!” și ne-a parut rău că s-a terminat. Așteptăm primăvara pentru o ieșire la iarbă verde, pe alte meleguri.

Iată alte câteva interesante fotografii de la muzeul „Grigore Antipa”și de la Grădina Botanică.

Antipa_2011_2

Excursie la Bucuresti_29 octombrie 2011 (7)

Excursie la Bucuresti_29 octombrie 2011 (9)Excursie la Bucuresti_29 octombrie 2011 (17)Excursie la Bucuresti_29 octombrie 2011 (20)

Au consemnat pentru blogul școlii:

prof. Alexandra Lemnaru și prof. Laura Ioniță

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: