Happy Halloween!

Fiecare națiune are propriile sărbători, pline de semnificații sau pur și simplu pitorești. Halloween este o sărbătoare așteptată cu nerăbdare de locuitorii spațiului anglo- saxon, de americani cu precădere, datorită veseliei și costumelor care o însoțesc. Copiii se amuză cel mai mult atunci când merg la colindat, etalându-și costumațiile haioase menite să sperie cât mai multă lume.

Halloween_third grades (7)Halloween_third grades (12)Halloween_third grades (19)Halloween_third grades (21)

Nu puteam rata nici noi o astfel de ocazie, astfel că, pe 31 octombrie, elevii noștri din clasele a III –a A și B au organizat un mic spectacol de Halloween, recitând câteva poezioare și cântând. Nu  le-au lipsit nici costumele aferente sărbătorii, așa că pe culoarul școlii puteai să întâlnești vrăjitoare rele, fantome înspăimântătoare, vampiri, magicieni, pisici  negre, dar și zâne bune care mai îndulceau puțin atmosfera de „groază”.

Halloween_third grades (24)Halloween_third grades (28)Halloween_third grades (29)Halloween_third grades (30)

Împreună cu d-nele învățătoare Dăncescu Georgeta (III A) și Marin Beatrice (III B), prof. de limba engleză Loreta Dori i-a coordonat pe micii colindători de Halloween. Printre dovleci decupați, celebrii Jack O’Lantern, d-na bibliotecară, Matei Florentina le-a povestiti elevilor și părinților ce semnificație și ce origine are acestă sărbătoare, prezentând un material foarte interesant. Noi ne-am amuzat împreună cu părinții care ne-au asigurat audiența.

Halloween_third grades (50)Halloween_third grades (51)<Digimax S500 / Kenox S500 / Digimax Cyber 530>

Chiar dacă pentru români, Halloween este o sărbătoare „importată”, rămâne un prilej de distracție pentru copii și, de ce nu, un mod de a cunoaște tradițiile altor popoare.

Prof. de limba engleză Loreta Döri

Deși cei mai mici elevi ai școlii s-au distrat  grozav în această zi nici cei mari nu s-au lăsat mai prejos: au organizat activități speciale, au făcut o adevărată paradă a costumelor și chiar au pus vampirii și vrăjitoarele, skeletele și prințesele să învețe de zor matematică și română, să vorbească în engleză și franceză, să cânte „Mărie și Mărioară”, și câte și mai câte. Și astea toate fiindcă s-au costumat la toate orele în ziua de Halloween.

Iată-i!

Halloween cat_VIIBHalloween la V A (1)Halloween la V A (3)Halloween la V A (5)Halloween la V A (8)<Digimax S500 / Kenox S500 / Digimax Cyber 530>Halloween la VII A (1)Halloween la VII A (2)Halloween la VII A (3)

prof. Cristina Prodan – reporter de Halloween

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: