Pentru elevii noștri: ținuta de școală

Școala „I.A.Bassarabescu”Pentru anul școlar 2011 – 2012, școala noastră informează elevii și părinții că păstrează, până la adoptarea unei uniforme general acceptate, următoarea ținută pentru elevii de gimnaziu:

 • Fete
  • cămașă sau bluză albă, bleu, bej cu mânecă lungă sau scurtă;
  • blugi cu croială clasică de culoare albastră sau neagră;
  • cravată roșie;

 • Băieți
  • cămașă albă, bleu, bej (eventual cu dungi fine) cu mânecă lungă sau scurtă;
  • blugi croială clasică de culoare albastră sau neagră;
  • cravată roșie.

Tinuta elevilor școlii Bassarabescu

Elevii trebuie să poarte ținuta în fiecare zi, la toate orele de curs. Pentru orele care au un anumit echipament sau alte ținute specifice (educația fizică, chimie, biologie) elevii vor primi informații de la profesorii școlii la începutul anului școlar.

Nu sunt conforme  cu ținuta școlară (și nu vor fi acceptate) bijuteriile foarte valoroase, excentrice sau înfățișând simboluri interzise prin lege, tatuajele, machiajul de orice fel.

Ținutei de mai sus i se poate adăuga o vestă albastră, neagră, gri. Nu se admit  blugii rupți (zdrențuiți) sau cu diverse accesorii (lanțuri, ținte, găuri, etc.), cămășile înnodate, șifonate, pătate, cu desene care ies în evidență etc., bluzele prea decoltate, în bretele sau prea scurte.

Din dorința de a crea un mediu cât mai propice desfășurării activităților școlare rugăm elevii și părinții să înțeleagă necesitatea purtării ținutei la școală.

Elevii se vor îmbrăca astfel și în situațiile în care nu participă la cursuri ci sunt implicați în activități care presupun reprezentarea școlii: concursuri, olimpiade, serbări, lecții deschise, activități în cadrul unor proiecte, etc.

Direcțiunea școlii, diriginții și toți ceilalți profesori vor supraveghea respectarea acestei prevederi din regulamentul școlii.

Pentru elevii din ciclul primar uniforma rămâne aceeași.

Elevii sunt obligați, conform regulamentului școlar, să aibă asupra lor, în fiecare zi, carnetul de elev. El va fi prezentat, atât la intrarea în școală cât și profesorului de la ora de curs pentru trecerea notelor. Carnetul este legitimația elevului și el trebuie vizat la începutul fiecărui an școlar de către direcțiunea școlii.

Elevii și părinții sunt rugați să se informeze în legătură cu prevedrile ROFUÎP  (Regulamentul de Organizare și Funcționare al Unităților  de Învățământ Preuniversitar) aflat pe pagina „Legislație” a blogului nostru.

Școala a fost igienizată pe timpul vacanței de vară, a beneficiat de substanțiale îmbunătățiri și în unele clase s-a introdus mobilier nou. De aceea elevilor li se solicită să păstreze cu grijă noile dotări și să se comporte în consecință. 

Luni (5 sept. 2011) vom publica în pagina „ANUNȚURI” programul primei zile de școală: 12 septembrie 2011.

Anunțuri
%d blogeri au apreciat asta: