ORA DE POVESTE – program de educație muzeală

Din capitolul „Ce să faci cu vacanța?”

Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova anunță lansarea unui nou program educațional ce se va desfășura pe perioada vacanței începand cu 12 iulie 2011.

image

Programul intitulat “Ora de poveste” este gândit atât pentru copii preșcolari, cât și pentru cei din primul ciclu de învățământ. Astfel pentru copiii cuprinși între 5 și 7 ani programul educațional se desfășoară după cum urmează: pe un ecran se vor derula imagini cu personaje dintr-o poveste cunoscută în timp ce o voce le va citi povestea propriu – zisă. După lectură se va face o discuție la nivelul lor de înțelegere, urmată de un moment de abilități practice (desen sau origami).

Muzeul  Județean de Istorie și arheologie

Pentru copiii cu vârste cuprinse între 8 si 11 ani se vor alege lecturi din cele propuse vârstei lor, în programa școlară, susținând astfel lectura ca factor al dezvoltării lor. Prin acest program educațional dorim ca generația tânără să redescopere cartea și puterea ei de a te transpune într-o altă lume. în zilele noastre copiii sunt atrași tot mai mult de televiziune sau calculator neștiind că există și posibilitatea de a lectura basme, povești sau chiar scurte nuvele adresate vârstei lor. Pentru cei interesați de acest program de educație muzeală înscrierile se fac la telefon 0745 366 219, pe adresa de mail office@histmuseumph.ro sau în mod direct la sediul din str. Toma Caragiu, nr.10, Biroul Istorie, persoana de contact Amalia Nicoara.

Reclame

Un răspuns

  1. […] Informaţii preţioase pentru copiii din Prahova – aici. […]

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat asta: