Made for Europe – faza națională

Între 14 – 17 aprilie 2011, s-a desfășurat la Piatra Neamț,  faza națională a Concursului Național de produse finale ale proiectelor finanțate prin Programe comunitare, „Made for Europe”.  „A Film of European Pupils” adică proiectul nostru, desfășurat pe parcursul a 2 ani (2008 – 2010), a fost declarat câștigător la faza județeană și a reprezentat Prahova la etapa națională.

IMG_5477

Delegația noastră a fost însoțită de d-nul inspector Aurel Graur.

Prima zi de concurs a debutat cu deschiderea festivă de la Consiliul județean Neamț unde au fost prezente oficialitățile în frunte cu primarul Gheorghe Ștefan. Cei prezenți în sală au vizionat apoi un mic spectacol de muzică, dans și poezie.

IMG_5505IMG_5560

La Piatra Neamț s-au reunit reprezentanți ai majorității județelor țării implicate în astfel de proiecte din școli, licee și chiar grădinițe. Cu toate acestea nu ne-a fost dat să vedem prea multe prezentări de proiecte datorită programului aglomerat și celor două comisii care au funcționat în paralel. Nici corectitudinea n-a fost punctul forte al acestei competiții fiindcă cele două comisii au avut standarde diferite de evaluare și timpii de prezentare  –  cele 7 minute – nu au fost respectați decât de una din comisii, cealaltă nefiind interesată de acest aspect.

IMG_5459

IMG_5622

Școala noastră a luat parte la acest concurs prezentând produsul final al proiectului, filmul „A Film of European Pupils”, printr-o expunere de aprozimativ 6 minute cu extrase din filmul propriu – zis care dura 55 de minute. Prezentarea a fost realizată de eleva noastră, Anjie Diana Goh, din clasa a VIII – a C, care s-a achitat în mod exemplar de această sarcină.

IMG_5707IMG_5708

Deși au existat disfuncționalități chiar de la proiectarea  pe ecran (un player vechi care dădea erori) la care s-a adăugat  faptul că nu am avut o sală  în care să ne repetăm programul, Diana Goh, s-a încadrat în timpul prevăzut și prezentarea ei a atins toate aspectele filmului așa cum își propusese.

IMG_5624IMG_5627

De data aceasta victoria nu a fost de partea noastră. Am câștigat doar experiență și  ne-am ales cu mândria de a fi ajuns până acolo, la faza națională, ceea ce nu e puțin lucru. Poate dacă cineva ar fi vizionat și filmul, poate dacă cineva ar fi înțeles și mesajul, poate dacă cineva ar fi văzut și realizările copiilor din cele 7 țări, poate așa am fi câștigat și un premiu sau o mențiune.

Proiectul elevilor de la Liceul Militar din Breaza „Pride and Prejudice” a primit o mențiune la concurs.

Deși competiția „Made for Europe” a fost destinată produselor finale, în concurs au intrat și proiecte aflate în derulare care nu aveau produsele finale ci doar intermediare.

În afara competiției participanții, elevi și profesori, au avut bucuria de a lua parte la o excursie intersantă în care s-au vizitat: Mânăstirea Neamț, Cetatea Neamțului și muzeul particular al colecționarului Nicolae Popa de la Târpești.

 

IMG_5742IMG_5799IMG_5849IMG_5945

IMG_5974

IMG_5977

Felicitări elevei Diana Goh pentru participare și prezentare! Felicitări tuturor celor care s-au implicat în acest proiect!

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: