Școala „I. A. Bassarabescu”– Premiul I la „Made for Europe”

IMG_5232IMG_5234

Vineri, 25 martie 2011, s-a desfășurat la Școala „Nicolae Simache” din Ploiești faza județeană a competiției „Made for Europe”.

Școala noastră a fost reprezentată de elevii Diana Goh (clasa a VIII – a C ), Valeriu Ivan (clasa a VII – a A) și profesor Cristina Prodan. Toți cei prezenți au făcut parte din echipa proiectului Comenius „A Film of Europen Pupils” în 2008-2010.

Școlile care s-au prezentat la această etapă au venit cu proiecte deosebite și cu produse finale în care se putea recunoaște, nu numai inventivitatea participanților, ci și interesul deosebit pentru ceilalți parteneri din proiect. Juriul (Președinte: d-nul Inspector Aurel Graur și profesori de prestigiu din școlile ploieștene) n-a avut o misiune ușoară, poate tocmai fiindcă proiectele prezentate nu au fost în număr mare dar, au fost foarte bine reprezentate prin rezultatele lor.

Juriul competiției ”Made for Europe”

IMG_5145

Echipa școlii „I.A.Bassarabescu” a venit la  „Made for Europe” cu produsul final, filmul documentar „A Film of European Pupils”, realizat e parcursul celor 2 ani de proiect și montat la finalul celui de-al doilea an  (martie-mai 2010) de cineastul Quentin de Fouchecour de la Rai 1 (Italia). Trebuie menționat aici că toate filmările care au ajuns pe masa de montaj a cineastului au fost realizate de participanții la proiect din cele 7 țări.

IMG_5147

Proiectul nostru („A Film of European Pupils”), derulat între 2008 – 2010, a avut un impact deosebit asupra tuturor participanților dar, în mod deosebit asupra elevilor, fiindcă i-a ajutat să înțeleagă diferențele, să comunice, să – și facă prieteni, să învețe engleza și să fie deschiși și toleranți la învățarea altor limbi europene, să pătrundă câte un pic în cultura și istoria altor popoare, nu doar studiind despre ele la școală.

Asta comunică și filmul nostru prin imaginile surprinse de „ochiul” aparatului de filmat care a zăbovit cu răbdare și curiozitate asupra unei zile obișnuite din viața unui elev european dar și expunerea elevei Diana Anjie Goh (din clasa a VIII –a C) care a reușit să prezinte juriului, în timpul limitat pe care l-a avut la dispoziție, toate aspectele produsului final.

IMG_5148

Grupul Școlar „Constantin Cantacuzino” din Băicoi a prezentat juriului proiectul „Communication, the Key of  solving conflicts” (fotografia de sus) iar Școala „Grigore Moisil” proiectul „LEAP”(fotografia de jos).

IMG_5150

IMG_5161Școala „Mihai Eminescu” a adus câteva produse finale foarte interesante rezultate în urma proiectului „Beyond distances.” Unele dintre ele se observă în fotografia de mai jos. Mascota proiectului i-a însoțit peste tot și reprezintă un …călător cu cele 3 drapele (țările participante) în spate.

IMG_5161

Deși nu a avut un stand de prezentare la această competiție, Colegiul Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza a fost prezent cu produsele proiectului său. Mai precis, Colegiul s-a implicat și coordonează un proiect multilateral din care fac parte 8 școli din 8 țări: România, Belgia, Bulgaria, Cehia, Slovenia,Suedia, Polonia, Turcia. Proiectul se numește „Mândrie și prejudecată – dincolo de stereotipuri” sau „Pride and Prejudice – overcoming stereotipes”. 

De menționat că, atât Grupul Școlar din Băcoi cât și Colegiul Militar din Breaza au arătat juriului site-urile lor dedicate proiectelor Comenius. Prezentarea produselor finale a fost realizată de elevi.

IMG_5167IMG_5171IMG_5198IMG_5180IMG_5191

Finalul competiției „Made for Europe ” a însemnat pentru proiectul nostru Premiul I și o viitoare participare la faza națională a acestei competiții. Bucuria elevilor și a profesorilor implicați a fost pe măsură iar speranțele noastre că vom avea, din nou, succes se îndreaptă către faza națională.

IMG_5233

IMG_5222

IMG_5229

IMG_5224

 

Celelate premii:

  • Mențiune: elevul Canțăr Nicholas de la Școala „Grigore Moisil” – Ploiești;
  • Premiul special s-a acordat elevei Badea Mirela de la Grupul Școlar  „Constantin Cantacuzino” din Băicoi;
  • Premiul al III – lea s-a acordat elevei Bunea Andreea Georgiana de la Școala „Mihai Eminescu”;
  • Premiul al II – lea a revenit elevei  Boșneag Cristina de la Colegiul Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza;

Deși premiile s-au acordat nominal ele reflectă aprecierea pentru proiectele în care școlile s-au implicat. Școlile prezente au primit și diplome de participare precum și pentru diseminarea proiectelor.

Mult succes în continuare!

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: