Proiectul „Împreună reușim”

În data de 25 februarie 2011, o echipă a școlii noastre coordonată de profesor Silvia Vișan (specialitate: cultură civică) a participat la Brașov la evenimentul „Împreună reușim”.  Elevii din echipă provin din clasa a VIII – a B și au ajuns acolo la invitația școlii generale nr. 9 „Nicolae Orghidan” implicată, la rândul ei, în proiectul Agenţiei Metropolitane Braşov „SafeLand”.

Școala „Nicolae Orghidan” și Școala ”Bassarabescu”

Evenimentul, în care s-au implicat și alte instituții (Inspectoratul Școlar și Primăria), a reunit mai multe școli și licee din orașul și județul Brașov, adunând pese 200 de elevi la Cercul Militar din oraș.

Parodia prezentată de elevii clasei a VIII- a B

Proiectul „Împreună reușim” este deja la a V – a  ediție în Brașov și se desfășoară pe 2  direcții: informarea și sensibilzarea în problematica HIV/SIDA  și  faţă de violenţa în şcoală şi în familie.

D-na profesor Silvia Vișan și  grupul  de elevi de la Școala cu clasele I – VIII I.A.Bassarabescu (Cls.a VIII-a B ,,Optimiştii”), și-au susținut proiectul împreună cu școala gazdă, „Nicolae Orghidan” nr.9, din Braşov.

Parodia prezentată de elevi noștri a fost bine primită de public dar și de juriu care a răsplătit-o cu „Premiul Special al Juriului”.

Actorii parodiei

„Indiferent de rasa, etnia, religia pe care o au, toţi au dreptul la educaţie, informaţie, sănătate, libertate şi protecţie personală iar violenţa nu trebuie ignorată, lăsată să îşi continuie existenţa secretă şi devastatoare.

Succesul lor (al elevilor cls. a VIII –a B n.n.) a onorat şcoala şi colectivul didactic care funcţionează aici iar mie mi-a oferit şansa să mai adaug o piatră de temelie în clădirea unui deziderat comun: „Violenţa nu este o soluţie”. Școala este o poartă deschisă spre un viitor luminos şi sigur pentru orice copil!” spune d-na profesor Silvia Vișan.

Anunțuri
%d blogeri au apreciat asta: