Porțile primăverii s-au deschis

Prima lună a primăverii a deschis în școala noastră adevărate ateliere de creație. Cei mai mici dintre elevi (clasele a II-a A si a II-a B)  au lucrat cu migală și atenție mărțișoare. D-nele învățătoare Beatrice Marin și Georgeta Dăncescu au colaborat cu d-na  Florentina Matei (bibliotecar) pentru o frumoasă prezentare a legendei mărțișorului.

După lectura legendei  și a semnificațiilor acestuia, elevii  confectionat mărtisoare, pe care le-au expus in holul scolii.

Mărtisoare la clasele II A si II B (1)Mărtisoare la clasele II A si II B (2)Mărtisoare la clasele II A si II B (3)Mărtisoare la clasele II A si II B (4)Mărtisoare la clasele II A si II B (5)Mărtisoare la clasele II A si II B (6)Mărtisoare la clasele II A si II B (7)Mărtisoare la clasele II A si II B (8)Mărtisoare la clasele II A si II B (9)Mărtisoare la clasele II A si II B (10)Mărtisoare la clasele II A si II B (11)Mărtisoare la clasele II A si II B (12)

La gimnaziu, cei care s-au întâlnit pe data de 4 martie tot în cadrul unui atelier de creație, au fost elevii clasei a VI –a A.

Ei au participat la o activitate extracurriculară intitulată chiar așa: „Atelier de creație”.

În cadrul atelierului fiecare elev și-a propus să confecționeze din hârtie, flori și fluturi, păsări și trifoi, adică simboluri ale primăverii cu care urma să fie decorată clasa pe perioada lunii martie. La final clasa chiar a fost decorată cu realizările elevilor. Panourile cu formule matematice vor fi în luna martie mai vesele și mai colorate.

Flori,pasari și fluturi pentru martie (1)Flori,pasari și fluturi pentru martie (2)Flori,pasari și fluturi pentru martie (3)Flori,pasari și fluturi pentru martie (5)Flori,pasari și fluturi pentru martie (6)Flori,pasari și fluturi pentru martie (7)Flori,pasari și fluturi pentru martie (8)

Flori,pasari și fluturi pentru martie (4)

Activitatea, coordonată de diriginta clasei, a avut caracter distractiv dar a și îndrumat elevii să încerce confecționarea unor mici cadouri sau a unor decorațiuni din materiale refolosibile  sau din hârtie. Cu puțină creativitate, un strop de muncă și câteva materiale nepretențioase elevii au avut prilejul să constate că se pot realiza decorațiuni interesante.

Vizitați și „Atelier de martie”

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: