Cum a fost de …Moș Crăciun

Cu câteva zile înaintea vacanței de iarnă în școala Bassarabescu s-au derulat multe activități în cadrul programului „Zilele Bassarabescu”.

Seara de 16 decembrie a fost dedicată  serbărilor de Moș Crăciun la clasele primare. La clasa a II – a C, d-na învățătoare Ramona Pase a invitat părinții și bunicii să-i asculte pe elevii care s-au pregătit cu seriozitate pentru întâlnirea cu Moșul.

IMG_4061IMG_4063IMG_4065IMG_4068

La clasa a III – a C d-na învățătoare Amalia Stroe a organizat „Ziua bunicilor”. Aceștia, bunicii, au fost invitații speciali ai elevilor. Lor le-au fost dedicate toate poeziile, colindele, cântecele, scenetele, dansurile, etc.

IMG_4074IMG_4075IMG_4077IMG_4078IMG_4081

Ziua de 20 decembrie  a fost dedicată colindelor. Serbarea „Am venit să colindăm” a adus pe scenă corul „Allegretto” cu cele 2 secțiuni – limba română și limbi străine – a încântat invitații (părinți, bunici, profesori) cu colinde, poezii și obiceiuri de iarnă.

Secțiunea limbi străine a cântat celor prezenți câtva colinde, mai puțin cunoscute, în limba franceză provenind din diverse regiuni ale Franței și câteva dintre cele mai ascultate colinde în limba engleză.

IMG_4163IMG_4167

IMG_4187

Solist secțiunea limbi străine: Așer Negoi de la clasa a VI –a C.(sus)

IMG_4164

Secțiunea limba română a corului „Allegretto” a colindat și a recitat poezii de iarnă. La finalul minirecitalului elevii au  adus în fața invitaților și 3 dintre obiceiurile tradiționale românești: capra, plugușorul și sorcova. Cei sorcoviți au fost invitații, ca să le meargă bine în anul ce urma să vină.

IMG_4263IMG_4262

IMG_4242

Solist secțiunea limba română: Ana – Maria Tase (clasa a VI –a B _sus)

IMG_4216

IMG_4169

IMG_4279

IMG_4302

În cadrul serbării elevi de la clasa profesoarei Corina Ion au recitat poezii în limba franceză iar elevii d-nei profesoare Alina Bocan au prezentat literele alfabetului englez într-o formă distractivă.

IMG_4194

Serbarea l – a avut ca „invitat” special pe …Moș Crăciun în sceneta pregătită de elevii clasei a V –a A „Necazul lui Moș Crăciun”, prof. diriginte Andreea Matei.

IMG_4225IMG_4227IMG_4228IMG_4233

Moșul s-a pregătit și el cum se cuvine și a împărțit colindătorilor, cu mic cu mare, câte un Moș …de ciocolată și câte o prăjitură cu fructe. Sponsorii Moșului au fost profesori ai școlii.

imageZiua de marți a debutat cu o premieră. La ora 10.00 dimineața școala a primit vizita unei alte școli cu care a încheiat un parteneriat: Școala cu clasele I – VIII Vărbila. Inițiatoarea acestui parteneriat este d-na director adjunct Elisabeta Chivulescu. Însoțiți de câteva cadre didactice și de  directoarea școlii – d-na Daniela Frangulea, elevii au venit să ne colinde și să ne prezinte câteva obiceiuri  pitorești. Cel mai spectaculos obicei s-a dovedit a fi Capra, mânuită cu îndemânare de unul dintre elevi.

Oaspeții au fost întâmpinați de elevii școlii noastre care le-au pregătit minispectacolul „Un om între oameni”. Acesta fost coordonat de d-na profesor Silvia Vișan (prof. de cultură civică) și a fost realizat prin participarea voluntară și entuziastă a elevilor de la clasele a VII –a A și a VIII – a B. Tema propusă a fost una extrem de generoasă și foarte potrivită în preajma sărbătorilor: toleranța și nediscriminarea.

Vă invităm să –i urmăriți pe  elevii celor două școli în filmul de mai jos:

sau click pe următorul  link-ul unde se poate viziona pe tot ecranul.

http://www.slide.com/r/TiLSfHGH4T9i9DzE3FWe5cFWF07DfRHE?previous_view=mscd_embedded_url&view=original

Elevii școlii din Vărbila au reușit apoi să încânte publicul prezent prin programul pe care l-au pregătit: scenetă cu nașterea lui Iisus, colinde cu grupul vocal al școlii, obiceiuri pitorești de Crăciun – plugușorul și capra – dar și poezii.

La final toți colindătorii celor două școli au primit din partea lui „Moș Crăciun” dulciuri.

Partea a doua a acestei întâlniri s-a desfășurat în cabinetul multimedia.  Școala din Vărbila și-a expus un scurt istoric și realizările cu care se mândrește după care a fost rândul școlii Bassarabescu. După prezentarea școlii a urmat filmul „A Film of European Pupils”, adică produsul final al proiectului Comenius 2008-2010. Atât proiectul Comenius cât și filmul au fost prezentate asistenței de către profesor Cristina Prodan.

La finalul întâlnirii s-au făcut propuneri de colaborări viitoare, s-a vizitat școala și s-a semnat în Cartea de Onoare a școlii.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: