„Festivalul șanselor tale”– proiectele Comenius

În perioada 6 – 12 decembrie 2010 s-a desfășurat în Prahova cea de- a XI – a ediție a „Festivalului șanselor tale” – săptămâna educației permanente. Ediția din acest an  a avut ca deviză „Educația pentru o cultură a drepturilor fundamentale”.
În cadrul festivalului au avut loc  foarte multe manifestări iar una  dintre ele a reunit, în data de 8 decembrie 2010 la școala „Nicolae Simache” din Ploiești, pe toți beneficiarii de cursuri și proiecte Comenius, aflate în diverse stadii de derulare sau chiar ajunse la final. Scopul reuniunii a fost acela de a schimba impresii și idei, de a stabili în ce măsură cei implicați au avut parte de bune practici și de experiențe deosebite și cum pot fi ele integrate în școlile noastre.
IMG_3597
Din partea Inspectoratului Școlar Prahova, a participat d-nul Inspector Aurel Graur, implicat de mulți ani în tot ceea ce înseamnă proiecte în învățământul prahovean.

Colaj 4 foto

Pe lista deschisă a reuniunii s-au numărat aproximativ 40 de participanți – cursuri individuale sau proiecte multilaterale. Școala „I.A.Bassarabescu” (reprezentată de profesoarele Elisabeta Chivulescu, Georgeta Dobre și Cristina Prodan) a prezentat proiectul care s-a încheiat în luna iunie 2010 „A Film of European Pupils”.

Proiectul s-a derulat pe parcursul a 2 ani (2008 – 2010), în parteneriat cu alte 6 țări, și a însemnat o muncă extraordinară pe tot parcursul său. Deși echipa de proiect a fost alcătuită din 10 cadre didactice și 50 de elevi, practic toată școala a fost implicată în activitățile din programul propus la început.

IMG_3588Proiectul s-a încheiat cu un film (produsul final) „A Film of European Pupils”care a fost deja difuzat în cadrul școlii, la televiziunea „Willis Tv”, la Mall-ul copiilor și va fi difuzat și în cadrul „Zilelor Bassarabescu” din perioada 17 –21 decembrie 2010.

Toate proiectele și cursurile prezentate s-au dovedit  deosebit de interesante și mulți colegi profesori și învățători și-au propus pe viitor să se implice și în altele, menționând că experiența lor s-a îmbogățit considerabil  iar beneficiarii finali ai acestor proiecte sunt, în fond, elevii noștri.

IMG_3598IMG_3604IMG_3608IMG_3614IMG_3622IMG_3631

IMG_3605

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: