TRĂIASCĂ UNIREA CEA MARE !

IMG_3530Sub acest generic s-a desfășurat în școala noastră, în data de 30 noiembrie 2010,  un mic spectacol dedicat celor 92 de ani de la Marea Unire de la 1 Decembrie 1918 și în cinstea Zilei Naționale a României.

Corul școlii, „Allegretto”, și un grup de elevi ai clasei a VIII – a B au oferit celor prezenți (elevi, părinți, învățători și profesori) o rememorare a evenimentelor petrecute în ziua de 1 decembrie 1918 la Alba Iulia.

Derularea „evenimentelor”  în fața publicului a fost însoțită de interpretarea unor cântece emblematice din istoria poporului român: „Treceți, batalioane române, Carpații!”, „Pui de lei”, „Imnul eroilor” etc. în interpretarea celor peste 50 de elevi ai corului.  Participanții la eveniment au primit mici cocarde tricolore pentru a marca și în acest fel Ziua Națională a României.

Cor_Unire 2010

Întreaga prezentare a culminat cu citirea „Rezoluțiunii Adunării Naționale de la Alba Iulia din 18 Noiembrie/1 Decembrie 1918” așa cum a fost atunci rostită de Vasile Goldiș.  Elevii participanți au fost îndrumați în realizarea spectacolului de profesorii: Alexandru Ulescu – profesor de istorie și Cristina Prodan – profesor de muzică.

IMG_3562

La locul desfășurării activității s-a amenajat o expoziție cu copii după importante documente ale epocii, fotografiile oamenilor politici implicați în mărețul act, dar și lucrări realizate de elevii școlii pe tema Unirii.

Cor Unire_expo

Corul „Allegretto” și elevii clasei a VIII –a B

IMG_3532IMG_3533

IMG_3559

IMG_3562

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: