„Dăruind vei dobândi !”

A fost deviza acțiunilor dedicate Zilei toleranței.

Devenită aproape o tradiție în Școala Bassarabescu, Ziua toleranței înseamnă în fiecare an și câte o acțiune caritabilă a elevilor școlii noastre, elevi care au dovedit, încă o dată, că pot DĂRUI PUŢIN pentru a primi MULT.

Anul acesta o echipă formată din elevi ai claselor a VI –a, aVII , –  a și a VIII – a  a poposit, duminică 14 noiembrie 2010, la Azilul de bătrâni din Ciolpani. La sosire elevii au fost întâmpinați cu bucurie și zâmbete. Ei  au dăruit pachete cu alimente şi au primit în schimb, căldura, dragostea şi mulţumirea sinceră a unor bătrâni ajunşi aici din diferite motive și pe care rareori îi mai vizitează cineva.

Vizita elevilor la azilul din Ciolpani a adus putina bucurie (1)Vizita elevilor la azilul din Ciolpani a adus putina bucurie (3)Vizita elevilor la azilul din Ciolpani a adus putina bucurie (4)Vizita elevilor la azilul din Ciolpani a adus putina bucurie (5)Vizita elevilor la azilul din Ciolpani a adus putina bucurie (6)Vizita elevilor la azilul din Ciolpani a adus putina bucurie (7)Vizita elevilor la azilul din Ciolpani a adus putina bucurie (8)

Concluzia elevilor a fost că prin vizita lor, prin darurile lor au făcut o  BUCURIE SUFLETEASCĂ şi au înțeles mai bine proverbul : “Cine nu are bătrâni să- şi cumpere!”

Marți, 16 noiembrie 2010, activitățile dedicate Zilei toleranței au continuat în școală. Elevii s-au întâlnit în cadrul unui atelier de lucru unde au  creat poezii și compuneri, au desenat, au realizat colaje pe tema toleranței. Toate realizările  au fost montate pe panouri și s-au transformat într-o mică expoziție în holul școlii. Prin acțiunea lor ei au încercat să arate și altora cât de important este  să înveți să fii tolerant  în aceste timpuri.

Activitati de Ziua tolerantei (1)Activitati de Ziua tolerantei (2)Activitati de Ziua tolerantei (3)Activitati de Ziua tolerantei (4)Activitati de Ziua tolerantei (5)

prof. GHIŢULESCU RAMONA

prof. ILINA VIRGINIA

Alți elevi ai școlii și-au pus imaginația la încercare realizând desene pe această temă sub îndrumarea d-nei profesoare Gabriela Băbeanu. Mica lor expoziție se intitulează „Armonie în diferențe”.

Ziua toleranței „Armonie în diferențe”

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: