Ziua Educației e în fiecare zi

Afișul activității dedicate Zilei Internaționale a MuziciiA doua lună de toamnă debutează pe mapamond cu o zi deosebită: Ziua internațională a muzicii. Inițiată în anul 1974 de către celebrul violonist Yehudi Menuhin, ziua a devenit internațională un an mai târziu, în 1975, când UNESCO a proclamat-o astfel.

Anul acesta elevii clasei a VI -a A  din școala noastră au hotărât împreună cu diriginta clasei (prof. Cristina Prodan) să dedice un „Matineu muzical” acestui eveniment. Sub  titlul „De la Yehudi Menuhin la…Michael Jackson” elevii au ascultat melodii sau fragmente muzicale deosebite, au vizionat videoclipuri/filme cu interpreți celebri sau au fost invitați să-și expună propriile păreri despre muzica preferată. Matineul a început cu o mică expunere despre personalitatea lui Yehudi Menuhin și despre cel care i-a fost profesor, George Enescu.

Elevii clasei a VI -a A

Activitatea s-a desfășurat în cabinetul multimedia și a fost  ilustrată cu desenele elevilor școlii noastre pe tema muzicii.

Ziua Educației a fost una dedicată activităților cu caracter cultural și educațional. Clasele a V-a și a VI-a au ales să meargă la teatru unde au vizionat „Muzicanții din Bremen”. Jocul deosebit al actorilor și mânuirea cu măiestrie a păpușilor  au transformat sala de teatru într-o arenă veselă plină de râsetele micilor spectatori și de ropote de aplauze.

Actorii și păpușile lor.

Așteptând începerea spectacolului.  

Alți elevi ai școlii au hotărât să se dedice de Ziua Educației unor activități practice în urma cărora au realizat o serie de panouri despre importanța educației. Expoziția cuprinzând desene, citate, compuneri sau colaje a fost „vernisată” în holul școlii care găzduiește „EXPOPERM”.

Panoul clasei a IV -a B

IMG_2726 IMG_2727 IMG_2728 

IMG_2729 IMG_2730 IMG_2731  Elevii participanți la realizarea panourilor sunt atât de la clasele primare cât și de la cele gimnaziale. 

Tot de Ziua Educației elevi ai  claselor a VII -a și a VIII -a au realizat o serie de desene prin care au fost invitați să ilustreze câte un citat ales de profesor sau de ei înșiși.

Câteva din desenele realizate liber de elevi  pot fi vizionate în galeria de imagini „Ziua Educației – 5 octombrie 2010” sau dând click pe desenul următor.

Deși nu mai este Ziua Educației acțiunile de acest fel continuă în școala noastră. Una dintre ele va fi participarea elevilor școlii la „Concertul lecție” din data de 22 octombrie susținut de Filarmonica Paul Constantinescu.

Ziua Educației 

Anunțuri
%d blogeri au apreciat asta: