În 2011 Evaluare Națională pentru elevii claselor a VIII – a

1+1 fac 2, ba nu - 3, ba nu..., ba da.....Of!

La sfârșitul anului școlar 2010 – 2011, elevii claselor a VIII – a vor susține o Evaluare Națională care va avea loc, conform noii  metodologii publicate pe site-ul M.E.C.T.S., într-o singură sesiune. Pentru ei cursurile se termină în data de 10 iunie 2011, iar între 13 – 15 iunie elevii au obligația de a se înscrie în vederea susținerii Evaluării Naționale.

Evaluarea se desfășoară la nivel de țară, cu subiecte unice și se susține, prin probe scrise, la: limba română (respectiv limba maternă pentru elevii maghiari, germani, etc.) și matematică. Probele se desfășoară în intervalul 20-22 iunie 2011 iar rezultatele se afișează în 24 iunie 2011. Urmează contestațiile și afișarea rezultatelor finale în data de 27 iunie 2011.Calendar Evaluare Națională

Media obținută la evaluarea națională va conta, alături de media claselor V – VIII, la  media de  admitere la liceu.

Extras din Metodologia de organizare și desfășurare a Evaluării Naționale pentru elevii clasei a VIII – a în anul școlar 2010 – 2011:

I. DISPOZIȚII GENERALE

Art. 1. – (1) Prezenta metodologie reglementează organizarea si desfășurarea Evaluării Naționale care va fi susținută de elevii clasei a VIII a, în anul școlar 2010-2011.
(2) Evaluarea Națională
pentru elevii clasei a VIII-a este un examen național și reprezintă modalitatea de evaluare externă sumativă a competentelor dobândite pe parcursul învățământului gimnazial.
Art. 2. – (1) Evaluarea Națională se desfășoară, anual, într-o singură sesiune.
(2) Atât candidații proveniți din învățământul de stat, cât si cei din învățământul particular au dreptul să susțină Evaluarea Națională fără taxă.

IV. ELABORAREA SUBIECTELOR

Art. 15. (5) CNEE va posta pe website-ul dedicat, până la data de 1 noiembrie 2010, modele de subiecte si bareme pentru Evaluarea Națională la clasa a VIII-a.”

Pentru alte amănunte se pot consulta toate documentele publicate în pagina  „Admitere 2011” de pe blogul școlii noastre sau  de pe site-ul M.E.C.T.S.

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: