Departe de zgomotul civilizației…

Acolo s-au relaxat în această vară o parte dintre elevii școlii noastre sau, mai bine zis, în tabăra „Muncelu” aflată pe meleagurile Moldovei la aproximativ 16 km de  orașul Pașcani.  Elevii plecați spre tabăra „Muncelu” au poposit în drumul lor la Monumentul de la Mărășești. Popasul la Monumentul de la Mărășești

O tabără care s-a dovedit de la început altfel decât altele. Elevi și profesori n-au mai trebuit să-și care bagajele prin gări și stații de autobuz fiindcă deplasarea s-a făcut cu autocarul. Sosirea în tabără a oferit și ea prilej de satisfacție. Cazarea deosebită în camere cu 4 paturi, televizor, termopane, băi proprii. Clădirea era proaspăt renovată și dată în folosință în mai 2010.

Primii mulțumiți Tabăra Muncelu

Se pare că tabăra și-a  propus într-adevăr să fie un loc în care cei ajunși acolo să trăiască altfel, fie și pentru o săptămână.  Locația taberei: inima unei păduri verzi în care nu se simțea canicula orașului. Amplasarea taberei a ferit elevii de o „activitate” des întâlnită: cheltuirea banilor. Contrar așteptărilor lor în tabără nu era amplasat nici un chioșc (chiar și „Hanul Ancuței” se afla la vreo 10 km depărtare) dar nici nu a fost nevoie. Mesele  au confirmat ospitalitatea moldovenilor și  talentul deosebit al administratorului care s-a îngrijit de meniu în mod exemplar. Elevii au rămas cu banii în buzunar dar au căpătat alte experiențe folositoare.

Meniul: supa Șnițelul cu piure

Printre drumeții, jocuri și explorarea vecinătăților elevii au participat pe 10 august la o întâlnire cu reprezentanți ai Jandarmeriei pe tema traficului de persoane.  A fost un eveniment instructiv-educativ, iar copiii au fost premiați cu obiecte promoționale.

Întîlnirea cu reprezentanții Jandarmeriei Întâlnirea cu reprezentanții Jandarmeriei. Elevii zâmbitori Elevii drumeți

Conducătorii grupului: profesoara Elisabeta Chivulescu și învățătoarea Tatiana Toader, două cadre didactice cu experiență, devotate școlii și elevilor. Dovada: an de an sute de elevii au mers în taberele organizate prin toată țara avându-le ca însoțitori și s-au întors de acolo  relaxați și cu experiențe folositoare.

Toate cele de mai sus au fost au ajuns aici, pe blogul școlii, prin amabilitatea d-nei profesor Elisabeta Chivulescu, care ne-a transmis „povestea” de mai sus.

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: