„Școli pentru un viitor verde” la Bassarabescu

Programul educaţional "Şcoli pentru un viitor verde" a adus în competiţie peste 850 de şcoli din ţară. Scopul programului constă în realizarea de activităţi instructiv -educative în vederea informării şi conştientizării elevilor, cadrelor didactice şi părinţilor în legătură cu problemele actuale ale mediului.
Programul educaţional este susţinut de WWF  (World  Wide Fund For Nature) şi de  editura CD PRESS – prin revista DOXI, care se adresează  elevilor din ciclul primar.

  Proiect ecologic la Bassarabescu (18)
Înscriindu-ne în acest program, ne-am dorit să dezvoltăm atitudini ecologice în rândul copiilor, să fie cu adevărat "eco", să se implice în acţiuni de protecţie  şi de conservare a mediului.
S-au desfăşurat  activităţi interesante, la care au participat elevi de la  aproape toate clasele.

Proiect ecologic la Bassarabescu (14) Proiect ecologic la Bassarabescu (12) Proiect ecologic la Bassarabescu (10)
Elevii clasei a II-a D au contribuit la  amenajarea  "Colţului verde"  prin realizarea unor panouri care cuprind informaţii în legătură cu problemele actuale ale planetei ("S.O. S. Terra"), dar şi îndemnuri la acţiuni ce pot asigura viitorul verde al planetei ("Protejarea mediului este în mâinile noastre"). Creaţiile literare şi plastice ale elevilor au surprins, de asemenea, probleme legate de mediu.

Proiect ecologic la Bassarabescu (17) Proiect ecologic la Bassarabescu (16) Proiect ecologic la Bassarabescu (15) 
Clasele a II-a au participat la activităţi de îngrijire a spaţiului verde al şcolii .
Ziua Pământului, 22  Aprilie, a fost sărbătorită  prin desfăşurarea unor activităţi variate. Elevii au fost informaţi cu privire la semnificaţia acestei sărbători din calendarul ecologic. Au confecţionat ecusoane, planşe având ca subiect protecţia mediului, au creat poezii şi compuneri, au compus sloganuri. a fost cu adevărat o zi de sărbătoare, în care,  cei mai mulţi dintre noi ne-am îmbrăcat cu haine de culoare verde.

Proiect ecologic la Bassarabescu (5) Proiect ecologic la Bassarabescu (4) Proiect ecologic la Bassarabescu (3) Proiect ecologic la Bassarabescu (2) Proiect ecologic la Bassarabescu (1)
Ziua Arborilor şi a Păsărilor am hotărât să o sărbătorim prin activităţi de colectare a maculaturii, dar şi prin plantare de pomişori.
Astfel, în săptămâna  10- 17 mai , elevii au fost implicaţi în acţiuni de colectare a hârtiei. Felicitări celor care au înţeles importanţa acestei activităţi şi au adus cantităţi însemnate de hârtie la şcoală!
La sfârşitul acestei săptămâni vom fi prezenţi în parcul din apropierea şcolii, desfăşurând activităţi de ecologizare a parcului.
                                                                             Coordonator proiect:  Dobre Constanţa

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: