Ziua Pământului

Bună dimineața, Pământ!  Astăzi (22 aprilie 2010) e  ziua ta.Ziua Pamantului la Școala Bassarabescu

Elevii școlii noastre știu asta și au dorit să arate că le pasă de tine. De aceea au pregătit o serie de acțiuni menite să sublinieze  că tu, planeta pe care locuim, ești în pericol.

Startul l-a dat clasa a III – a B pe data de 21 aprilie.  Pe ușa clasei a apărut atenționarea: „Salvează Pământul!” și afișul va rămâne acolo până vineri când elevi ai mai multor clase vor veni să prezinte micile lor proiecte în cadrul programului „E sănătos să fii verde”.

La intrare în clasa a III -a B

Sub îndrumarea doamnei învățătoare Daniela Crăciun, elevii s-au grupat în echipe, s-au documentat și au venit la școală cu micile lor proiecte. Le-au prezentat în fața clasei  dar și în fața profesorilor.  Și asta a fost doar începutul fiindcă vineri, 23 aprilie 2010, va avea loc o acțiune de amploare la care vor participa toți elevii claselor I – IV.Acesta e proiectul nostru.

Să vă spunem ceva despre Pământ. Eu sunt elevă în clasa a III -a și am pus aici gândurile mele despre planeta Pământ. 

Pentru a atrage atenția asupra acțiunilor lor legate de „sănătatea” Pământului, elevii clasei a III – a B s-au îmbrăcat în verde și așa vor face până la finalizarea acțiunilor organizate în școala „I.A.Bassarabescu” pentru a marca Ziua Pământului.

Noi suntem clasa a III -a B

Noi suntem clasa a III -a B  Clasa a III -a B Ziua Pământului! rostesc elevii clasei a III -a B . Împreună cu d-na învățătoare Daniela Crăciun. 

Iată doar cîteva  dintre proiectele elevilor:

Să dăm planetei o șansă! proiect al elevilor Popa Vlad și Netcu Emil Ziua Pământului

Planșe realizate de elevii clasei.

Planșe realizate de elevii Băbăruș Ioana și Doboș Emanuel. Ora verde. Planșe realizate de elevii Băbăruș Ioana și Doboș Emanuel. Ziua Pământului.

Ziua Pământului  fost fondată în anul 1970, în Statele Unite ale Americii pentru a atrage atenția asupra problemelor de mediu. 

Distrugerea pădurilor sau folosirea pesticidelor, aruncarea la întâmplare a deșeurilor toxice sau poluarea produsă de gazele de eșapament  s-au numărat printre primele probleme grave de mediu cu care omenirea începea să se confrunte.

În urmă cu 40 de ani, pe 22 aprilie 1970, 20 de milioane de americani (în special tineri) au  participat la un marș prin care solicitau autorităților să ia măsuri pentru a opri degradarea planetei.

Mișcarea pornită atunci în Statele Unite a adunat adepți din toate țările și de pe toate continentele.

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: