Lecția de …joacă

Bustul lui Bassarabescu cu cușma de zăpadă. Nu, nu era o lecție de joacă dar ar fi putut fi. Miercuri, 20 ianuarie 2009, s-a desfășurat comisia metodică a claselor I – II  din școala noastră. În cadrul comisiei d-nul învățător Ion Duță a susținut o lecție deschisă la disciplina educație fizică.    Destul de rar abordată la clasele primare, o astfel de lecție deschisă putea fi considerată ca obișnuită, prea obișnuită.

Nu a fost deloc așa. Intrarea în sala de sport a școlii noastre s-a petrecut frumos și ordonat, elevii așezându-se cuminți la rând și ascultând indicațiile d-nului învățător. Au așteptat apoi, la fel de cuminți, semnalul de începere al orei de educație fizică. Tot privindu-i aliniați pe o parte a sălii de sport puteai ghici că de-abia așteaptă să audă fluierul de începere.

Începe ora cu alergare ușoară.

De aici și până la finalul lecției elevii nu au avut timp să-și dea seama că sunt …la școală. Încălzirea, exercițiile de gimnastică, alergarea sau pasul piticului li se păreau doar secvențe ale unui joc. Nici exersarea rostogolirilor înainte nu le-a tăiat cheful de …educație fizică deși unii se rostogoleau cam mult …într-o parte.

Spre stânga, spre dreapta.. Pasul „piticului”.

Pasul piticului și alergarea nu se fac la întâmplare.  Alergare ușoară

D-nul învățător Ion Duță  arată elevilor ce vor face în continuare. Ne aliniem în formație.

Rotirea capului spre sânga și spre dreapta se face după model…

Rotirea capului...

…ca și exercițiile de gimnastică. Mâinile sus! Începem!Săriturile ca...mingea urmate de hohotele de râs.  Atenție la picior!

Rostogolire înainte. Cu grijă și multă atenție dar, mai ales, cu sprijinul d-nului învățător .

Asa ne rotogolim.

Asteapta sa-ti explic! 

Proba cea mai spectaculoasă a fost cea de „Ștafetă”. Alergând de-a lungul sălii de sport și încercând să se încadreze în timp sau să predea ștafeta colegului, distracția a fost totală. Printre încurajări și  strigăte de bucurie nimeni n-a realizat când s-a terminat ora și elevii s-au aliniat să spună: Bună ziua!

Aleargă și predă ștafeta! ...și fetele aleargă Atinge poarta și fugi! Să o încurajăm! Bravo!

La lecție au asistat d-nele învățătoare de la clasele I și II din școala noastră: MarinDiscutând despre lecție. Beatrice, Dăncescu Georgeta, Oancea Mihaela, Sladariu Aura, Dobre Constanța, Stroe Amalia și Stroe Gabriela. La intrarea în sala de sport a școlii d-nele învățătoare au fost întâmpinate cu flori și cu …planul de lecție a orei. După terminarea orei model susținute de d-nul învățător au urmat discuții.

Totul a fost o …lecție. De educație fizică, de fair play, de bună dispoziție, de comportament. Felicitări!

Planul lecției și explicațiile referitoare la  desfășurarea acesteia.

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: