„Mai aproape de Eminescu…”

 M.Eminescu

Sub acest generic s-a desfășurat în școala noastră,Matei Florentina - bibliotecar la Școala „I.A.Bassarabescu” vineri 15 ianuarie 2010, Cercul bibliotecarilor. Activitatea a fost  condusă de D-na Florentina Matei, bibliotecar la Școala cu clasele I –VIII „I.A.Bassarabescu”. Au participat ca invitați: bibliotecarele din celelalte școli aflate în Centrul bugetar, elevi, cadre didactice ale școlii noastre.

Celelate școli au fost reprezentate de: Veronica Necula  – Școala „Nicolae Iorga”; Clementina Alexandra Năstase  – școala „George Emil Palade” și Daniela Negoescu – școala „Toma Caragiu”.

Invitatele noastre Invitatele noastre

În deschiderea manifestării, care s-a dorit a fi una de suflet, cei 160 de ani de la nașterea poetului nostru național s-au transformat într – un remember al vieții și operei sale. „Pașii” ne-au fost conduși prin vremuri de mult apuse de o prezentare realizată de D-na Florentina Matei și de vocea profundă și impresionantă a lui Ion Aldea Teodorovici…„Noi, muncind întocmai,…Ne-am ales cu Domnul Eminescu”.

În a doua parte a manifestării, elevi aparținând claselor V – VIII au recitat din poeziile eminesciene: „Doina”, „Luceafărul”, „Lacul”, „La mormântul lui Aron Pumnul”, etc.

Elevii claselor a VIII -a participă la acest cerc Elevii claselor a VIII -a participă la cerc

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elevii noștri recitând din EminescuElevii noștri recitând din Eminescu Elevii noștri recitând din Eminescu Elevii noștri recitând din Eminescu Elevii noștri recitând din Eminescu Elevii noștri recitând din Eminescu

A urmat o prezentare aleatorie a statuilor, monumentelor, busturilor dedicate lui Eminescu și aflate în diverse

A urmat o prezentare aleatorie a monumentelor, statuilor sau busturilor dedicate marelui nostru poet, aflate în diverse orașe ale țării sau chiar în afara granițelor acesteia, printe care s-au „strecurat” și picturi, desene, pagini de manuscris, „teiul  și lacul” etc.  Muzica pe versuri de Eminescu ne-a însoțit în acest periplu: „Sara pe deal”,„Pe lângă plopii fără soț”, „Revedere”, „Somnoroase păsărele”,etc. Prezentarea a fost realizată de d-na profesoară de muzică, Cristina Prodan. Un grup de eleve, făcând parte din corul școlii, „Allegretto” (dirijat de  aceeași d-nă profesoară), a  încântat audiența cu interpretarea piesei corale  „Mai am un singur dor”.

 

Elevele calsei a VII -a B care au interpretat piesa corală „Mai am un singur dor”

 

Activitatea de cerc s-a încheiat cu o mică scenetă interpretată de elevii clasei a V – a B , pregătită și realizată sub îndrumarea dirigintei, profesor Loreta Dori.

Doamna Elisabeta Chivulescu, director adjunct al școlii și profesor de limba română, a punctat la finalul acestei întâlniri câteva aspecte interesante ale operei poetului nostru național. Domnia – sa a făcut și o prezentare succintă a școlii vizând tot ceea ce are aceasta mai  deosebit: revistele („Studia” și „Anuarul creativ”), performanțele elevilor, proiecte în care suntem sau am fost implicați (Comenius, Țara lui Andrei), concursul de lectură, „Lectura Modus Vivendi”, blogul școlii, etc. Nu a fost trecut cu vederea nici faptul că biblioteca școlii devine un loc pe placul cititorilor, elevi sau cadre didactice, prin fondul de carte (îmbogățit continuu), prin activitatea d-nei bibliotecar Florentina Matei, prin acțiunile pe care le propune.

 

Clasa a V -a B prezentând sceneta

Loreta Dori, diriginta clasei a V -a B 

Participanții la Cercul bibliotecarilor

 

 

 

 

Pentru această activitate au fost realizate și câteva panouri cu desene ale elevilor ce ilustrează poezii eminesciene, fotografii făcute la casa memorială de la Ipotești, portrete ale lui Eminescu, etc. La biblioteca școlii s-a organizat o mică expoziție de carte eminesciană.

Expoziția  de la biblioteca școlii 

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: