Vacanța a venit mai devreme

Anul acesta vacanța a venit mai devreme și pentru elevii și profesorii școlii noastre. Se pare că doar natura a ținut (în parte) cu noi pentru că ne-a oferit, chiar din primele zile, o iarnă cum de mult n-a mai fost.

Mereu trebuie să ne gândim că ceea ce facem la școală trebuie să fie în fiecare zi: mai bine, mai deosebit, mai frumos, mai util, mai înălțător. De aceea întotdeauna trebuie să găsim acele căi prin care să realizăm asta. În ultima lună de școală multe dintre proiectele noastre au trebuit să fie amânate, pe de o parte datorită virusului gripei  AH1N1 care a impus niște măsuri deosebite pentru școli iar pe de altă parte datorită zilelor de concediu fără plată ale personaluli didactic.

 Profesor Georgeta DobreO parte a activităților în care au fost implicați elevii și profesorii și-au urmat însă cursul firesc.

Cercul pedagogic al profesorilor de fizică (5 noiembrie 2009) a reunit în școala noastră aproximativ 40 de cadre didactice care au asistat la o lecție filmată, extrem de interesantă. Filmul s-a derulat pe exemplificarea competențelor pe care le presupune o astfel de lecție. Cei care au exemplificat au fost elevii școlii noastre. Ideea a aparținut profesoarei Georgeta Dobre și pentru realizarea deosebită a primit aprecierile colegilor, conducerii școlii  și  inspectorului de specialitate.

La sfârșitul lunii noiembrie în școala noastră au poposit profesorii de muzică din Ploiești și județ la cercul profesorilor de muzică. În cadrul cercului, profesoara Cristina Prodan a susținut o lecție model. La lecție au participat elevii clasei a VI –a B care și-au demonstrat cu naturalețe și spontaneitate cunoștințele muzicale. Cerc muzica 26.nov.2009

Cerc muzica 26.nov.2009   Profesori parrticipanți la cercul de muzica. 26.nov.2009

În cadrul activității propuse s-au utilizat metodele clasice și moderne de predare – învățare alături  de mijloacele audio-video: videoproiector, laptop, prezentări în powerpoint, orgă electronică, etc. La toate acestea s-au adăugat jucăriile muzicale de percuție pe care elevii au învățat deja să le folosească în cadrul orelor de muzică.

Coperta ghid. În partea a doua a avut loc prezentarea, în avanpremieră, a  ghidului: „Educație muzicală. Ghid pentru proiectare didactică și evaluare” pe care d-na profesor Cristina Prodan intenționează să-l editeze (începând cu anul școlar 2010- 2011) venind astfel în sprijinul profesorilor de muzică din Prahova.

Din păcate utlima săptămână de școală nu ne-a permis să mai susținem tradiționalul recital de colinde sau să realizăm activitățile propuse în cadrul „Zilelor Bassarabescu”. Elevii, alături de profesori și învățători, și-au mobilizat însă forțele și au realizat alte activități: expoziții Felicitări trimise țărilor din proiectul Comenius. de desene și colaje, felicitări pentru celelalte țări din proiectul Comenius, fotografii pentru realizarea unei expoziții în cadrul aceluiași proiect, etc.

Felicitări trimise țărilor din proiectul Comenius

Proiect la lb. engleză_ legumele

Proiect la lb. engleză_legumele

proiect la lb. engleză _legumele Proiect la lb engleză - legumele

 

Proiect engleza- Parcul de distracții.

Desenele elevilorDesene ale elevilor.

 

 

 

 

 

 

 

Pentru a simți puțin din farmecul sărbătorilor de iarnă în ultima săptămână de școală  elevii și-au  împodobit sălile de clasă  cu decorațiuni de Crăciun, unele realizate chiar de ei  iar colindele s-au auzit în cadrul orelor de ansamblu coral, muzică, dirigenție.

Nu în ultimul rând cadrele didactice și elevii implicați direct în proiectul Comenius au început deja pregătirile pentru reuniunea de proiect din luna martie 2010 care va avea loc în România iar programul și activitățile  au început să prindă contur.

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: