Școala de zi cu zi

În urmă cu o lună de zile clopoțelul anunța deschiderea anului școlar. Curtea școlii noastre s-a umplut atunci de freamăt și flori, de elevi și de părinți, de profesori și bunici. Parcă niciunde nu găsești la un loc atâtea generații adunate într-o singură zi.

P1190022

Timpul școlii nu pare a se măsura după ceasurile obișnuite așa că primii au intrat în școală „bobocii” claselor I. Pe sub arcurile de flori ale celor care au pășit în gimnaziu, cei mici au fost la fel de uimiți și emoționați ca și părinții lor fiindcă nimic nu se compară cu prima zi de școală.

P1190043

În clase i-au așteptat viitorii învățători sau învățăoare, pe bănci au stat cuminți abecedarele iar orele au început cu întrebări simple:

– „Cum te numești? ”

– „Andrei.”

P1190058

P1190061

P1190069 O jucărie de pluș le-a ținut companie celor mai mici școlari pentru ca, în sala de clasă, atmosfera să mai semene puțin cu cea de la grădiniță.

Și de atunci școala a început cu adevărat. Clasa I desenează bastonașe frumoase și face „complicate operațiuni matematice”, deocamdată doar cu fructe și copaci de toamnă. Pentru cei  avansați (clasele II – IV) după școală se poate merge la circ. Cei din gimnaziu au însă și alte preocupări.

Panoul cu tarile implicate in proiect. Colajele au fost realizate de elevi ai claselor I - IV.Pentru elevii și cadrele didactice implicate în proiectul Comenius timpul a fost aproape prea scurt. S-au realizat dicționarele care vor ajunge la elevii din celelate țări, s-au filmat jocurile copilăriei, s-au tradus o serie de obiceiuri în limba engleză, s-au făcut înregistrări cu corul. „Podul de piatră”, „Melc,melc”, dar și un fragment de cântec norvegian („Jeg gikk en tur på stien”) cântat în norvegiană,  vor ajunge în toate țările partenere.

N-au fost uitate nici zilele importante. World Teacher’s Day – Ziua Educatorului, a fost marcată așa cum se cuvine. Cadrele didactice au sărbătorit propria lor zi printr-o excursie în care și-au găsit locul monumentele istorice, frumusețile de neegalat ale peisajelor românești dar și vizitarea unor mânăstiri.

Să facem o fotografie pe ploaiePloaia de sâmbătă dimineață nu a speriat pe nimeni, așa că a fost timp de o fotografie în Piața Sfatului din Brașov.

Hărman

Hărman

Am vizitat cetatea Hărmanului tot pe ploaie.

Paznicul cetățiiExcursia noastră a fost presărată de popasuri neprevăzute dar cu atât mai uimitoare. D-na profesor Chivulescu a fost cea care a insistat să oprim  la Rupea. Și ne-am bucurat că am făcut popasul.

La poarta cetății de la Rupea ne aștepta …„Omul cu cheia”, Paznicul cetății.  Stătea cuminte și răbdător pe pragul porții vechi și aștepta turiștii care ar fi putut să vină într-o sâmbătă dimineață pe ploaie.

 

 

Culori de toamnă la Rupea

Așa arăta cetatea Rupea în interior. Zidurile aflate în ruină primiseră culorile de poveste ale toamnei.

Orașul Rupeah)Ce se vede din inaltul cetatii (3) 

 

 

 

 

 

 Panorama asupra orașului aflat la poalele cetății Rupea.

 

Sighisoara moderna si medievala

O ultimă oprire înainte de a poposi la Mânăstirea „Izvorul Mureșului” a fost la Sighișoara. Orașul vechi, medieval, bine conservat, avea parte de restaurări.

 Sighisoara Sighisoara

 

Poza de grup la ManstireLa mânăstirea „Izvorul Mureșului” facem o poză de grup. Dimineața era cețoasă, liniștită și puțin friguroasă . Soarele răzbea cu greu prin ceața densă dar avea să ne facă o surpriză plăcută la Lacul Sfânta Ana. Alt popas neprevăzut și încântător.

„Izvorul Mureșului”în ceața dimineții.

Am ajuns la lacul Sf. Ana Ultimul popas l-am făcut pe valea Prahovei. Am oprit la „Cotul Donului” . Deși ne propusesem să  oprim pentru masa de prânz ( care, în treacăt fie spus, se făcuse de după – amiază)  am plecat în căutarea …naturii. Și am găsit-o. Sălbatică și colorată, acoperită de rouă și mirosind a pământ reavăn.

Natura - vesnica minune Natura - vesnica minune Natura - vesnica minune

 

Natura - vesnica minune

Natura-  vesnica minune  

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: