Festivalul și Concursul Internațional „George Enescu”

Site-ul Festivalului Manifestare de prestigiu ce se desfășoară în țara noastră din anul 1958, festivalul „George Enescu” a ajuns, în acest an, la ediția cu numărul XIX și se va desfășura în perioada 30 august  – 26 septembrie 2009. 

Peste 100 de manifestări muzicale se  vor desfășura în cadrul Festivalului care este împărţit în opt secţiuni: "Operă şi balet", "Muzica românească a secolului XX", "Concertele de la miezul nopţii", "Enescu şi contemporanii săi", "Marile orchestre", "Muzica de cameră",  "Teme clasice în aranjamente moderne". Acestora li se adaugă nocturnele reunite sub titulatura de "Concertele de la miezul nopţii".

Secțiunea „Muzica românească a secolului XX” a fost nou introdusă la această ediție. Printre compozitorii şi muzicologii români ale căror opere vor fi interpretate  se numără Aurel Stroe, Anatol Vieru, Mihail Jora, alături de Liana Alexandra, Violeta Dinescu şi tânăra Diana Rotaru.

Secţiunea "Marile orchestre" reuneşte prestaţiile artistice ale unor importante formaţii muzicale internaţionale, printre care "The Royal Concertgebouw Orchestra" din Amsterdam, "Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks" şi "Orchestre du Capitole de Toulouse". George Enescu

Opera "Oedip", compusă de George Enescu, care va deschide festivalul, va fi rodul efortului interpretativ a două orchestre reunite: Orchestra Operei Naţionale din Bucureşti şi Opera Capitoliului din Toulouse, sub bagheta dirijorului Nicolas Joel.

Ateneul Român. București Festivalul "George Enescu" cuprinde şi concursul internaţional de interpretare, cu secţiuni de pian, vioară şi compoziţie,  programat să se desfășoare între 30 august şi 4 septembrie. Pe 5 septembrie va avea loc finala competiţiei, la pian şi vioară iar pe 6 septembrie, la Ateneul Român, va avea loc Gala Concursului Internaţional "George Enescu".

Artiștii  ce vor veni la Festival. Click pe imagine! 185 de formații și artiști vor onora ediția din acest an a acestei grandioase manifestări muzicale comparată deseori cu Festivalul  Mozart de la Salzburg.

Programul Festivalului Internațonal "George Enescu" cuprinde 61 de concerte la Bucuresti, la Sala Mare a Palatului, Sala Mica a Palatului, Ateneul Român, Opera Naționala București și Sala Radio, dar și o serie de manifestări în Piața Festivalului organizată  în fața Ateneului, și concerte la Cluj, Brașov, Iasi, Timișoara și Sibiu.

Pentru manifestarile organizate in cadrul seriilor de concerte "Creația Muzicală Românească Contemporana" si "Dimineți enesciene" intrarea este gratuită.

La recitalurile și concertele organizate în cadrul Concursului International "George Enescu" accesul gratuit se face în limita locurilor disponibile.

Există o serie întreagă de manifestări în aer liber la care accesul este total gratuit, ele desfășurându-se în Piața Festivalului (la Ateneu). Tot acolo va exista și un ecran de dimensiuni considerabile pe care se vor proiecta începând cu orele serii filme, documentare, concerte sau recitaluri de la alte ediții, etc.

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: