Ziua școlii

Pe 30 martie 2009 școala noastră a sărbătorit, așa cum face în fiecare an: Ziua școlii. Deși se leagă de trecerea în neființă a patronului nostru spiritual, Ioan Alexandru Bassarabescu ( 29 martie 1952),  ziua a fost aleasă pentru spiritul înnoitor pe care anotimpul îl aduce cu el. În fiecare an în luna decembrie (la aniversarea nașterii lui Bassarabescu 30 decembrie 1870) organizăm: „Zilele Bassarabescu”.

Concursul de lectură „Lectura modus vivendi” a deschis, pe 27 martie, seria de manifestări organizate în școală. Manifestările au continuat luni, 30 martie, cu un  mic spectacol. „Bucurii de primăvară” s-a numit spectacolul nostru, a fost susținut de elevi ai școlii și a inclus:

  • Melodii populare interpretate de grupul „Cireșica”,  elevele Ana  – Maria Tase  și  Miruna Ioniță;
  • Cântece în diverse limbi străine interpretate de corul școlii „Allegretto”;
  • Vals vienez și jive dansate de elevii: Andreea Tocitu, Andreea Dorobanțu, Andrei Antonică (de la Școala „I.A.Bassarabescu) și Șerban Osman (de la școala „Sfântul Vasile”).

Scena spectacolului a fost „Expo Perm”, expoziția permanentă dedicată vieții și operei lui Ioan Alexandru Bassarabescu și acesta s-a deschis cu urările D-nei Cireșica Bassarabescu (aflată în Elveția), fiica lui Ioan Alexandru Bassarabescu, transmise nouă prin intermediul D-nei director adjunct, Elisabeta Chivulescu.

Elevii au pășit pe scenă pentru a-și primi diplomele și felicitările. Locul central:echipa de handbal a școlii. Partea a doua a serbării noastre a fost dedicată tuturor elevilor din școală care, de la începutul anului școlar și până în prezent, au obținut rezultate deosebite la diverse concursuri școlare, competitii sportive sau artistice. Pe ei i-am sărbătorit  și i-am felicitat fiindcă au meritat.  „Cuvânt și culoare”, „Winners”,, „Cangurul lingvist”, „Inteligențe prahovene”, olimpiada de religie, „Pe tărâmul imaginației”, „Lectura modus vivendi”, „Reciclează pentru a proteja mediul”,etc. sunt concursurile cu câștigătorii lor pe care-i veți regăsi deschizând programul serbării noastre.

Echipa de handbal a scolii (impreună cu profesorul, Ion Teodorescu) medaliata la serbare pentru rezultatele exceptionale.

PROGRAM SERBARE Click pe program pentru a-l deschide. Format PDF.

 

Anunțuri
%d blogeri au apreciat asta: