"Lectura Modus Vivendi"

Sub acest generic s-a desfășurat în școala noastră un concurs interșcolar deprofesor Elisabeta Chivulescu lectură aflat la ediția a II – a. Concursul a avut loc în data de 27 martie 2009 și a totalizat un număr de 69 de participanți din școlile ploieștene: „Nicolae Iorga”, „Nicolae Titulescu”, „Elena Doamna”, Liceul „Jean Monet”. Organizator: Școala cu clasele I -VIII  „I. A. Bassarabescu” – profesor Elisabeta Chivulescu  (limba română).

Imagini din concurs. Pozitia centrala: Popescu Gabriel, locul I.

Manifestarea face parte din șirul celor prevăzute a se desfășura în cadrul „Zilei școlii”, 29 martie, sărbătorită de noi în fiecare an.

În urma preselecției organizate în data de 23 martie 2009 au rămas în concurs 30 de elevi.

Juriul concursului „Lectura modus vivendi” Juriul a fost format din:

  • președinte: Adrian Ancuța – actor la Teatrul „Toma Caragiu”;
  • membri:  Constanța Sima – profesor de limba română la liceul „Jean Monet” și Lupu Cristina – reprezentant patronat – comunitate;

Elevii au citit și interpretat un fragment de text epic din opera lui Ioan Alexandru Bassarabescu și un text liric semnat de Nichita Stănescu sau Geo Bogza. Sarcina juriului nu a fost deloc ușoară în desemnarea celor ce trebuiau să ocupe primele locuri. Ținând cont că toți elevii participanți au dat dovadă de reale aptitudini în domeniul lecturii, finalul concursului a fost așteptat cu emoții.

Câștigători au fost toți, iar premianții cei de mai jos:

Locul I.              Popescu Gabriel de la Școala cu clasele I – VIII „Nicolae Iorga”

Locul II.             David Ioana de la Liceul „Jean Monet”.

Locul III.            Goh Anjie de la Școala cu clasele I – VIII „I.A.Bassarabescu”.

De la stânga la dreapta: Popescu Gabriel, David Ioana, Goh Anjie

Mențiuni:

  • Apotean Floriana de la Școala cu clasele I – VIII „Nicolae Titulescu”
  • Iana Elena de la Școala cu clasele I -VIII „I. A. Bassarabescu”
  • Chiriță Andreea de la Școala cu clasele I -VIII „I. A. Bassarabescu”
  • Negoi Așer de la Școala cu clasele I -VIII „I. A. Bassarabescu”
  • Oprea Marian de la școala cu clasele I – VIII „Nicolae Iorga” 

Toți premianții. Felicitări ! 

Membrii juriului și d-na profesor Elisabeta Chivulescu au felicitat călduros pe toți elevii care au avut inițiativa și curajul de a se înscrie la concurs. D-na profesor Constanța Sima a remarcat cu plăcere că toți participanții au avut de câștigat, lectura fiind o îndeletnicire mai puțin preferată  de elevii timpurilor moderne. Premiile au constat în: diplome, cărți distribuie cu generozitate de reprezentantul patronatului și al școlii organizatoare, DVD-uri, bani. Concursul s-a adresat elevilor din clasele III – VIII.

Ioniță Miruna În deschiderea concursului toți ceiNica Aser prezenți au avut plăcerea de a asculta câteva cântece în interpretarea unor elevi ai școlii:  Ioniță Miruna, Nica Așer. 

La finalul concursului pe ecranul instalat în sala de concurs s-au derulat câteva prezentări ale școlii noastre și ale proiectului Comenius în care școala s-a implicat începând cu anul 2008: „A Film of European Pupils”.

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: