O săptămână plină

Se apropie sfârșitul primului semestru din acest an școlar. Acesta poate fi un prilej de a face bilanțul realizărilor noastre dar, în același timp, de a ne preocupa în continuare de învățătură sau de activitățile pe care ni le-am propus.

Ora de dirigentie in prezenta D-nului Mincă. Săptămâna a început cu acțiunile poliției de proximitate, derulate în fiecare an școlar, pe linia prevenirii activităților infracționale în rândul elevilor. Domnul Agent șef Mincă Marinel a participat la orele de dirigenție ale claselor a VIII – a, explicând elevilor aspectele legale ale codului penal, răspunderea ce le revine acestora în eventualitatea comiterii unor infracțiuni și dând exemple concrete. Ora de dirigentie cu participarea politiei de proximitate Elevii au pus întrebări și au primit răspunsuri legate de: vârsta la care răspund în fața legii, cum trebuie să procedeze în cazul unor conflicte, cum trebuie să se comporte pentru a nu intra sub incidența legii.

Vineri, 23 ianuarie 2009, departamentul specializat al Politiei a prezentat elevelor claselor a  VII -a si a VIII -a un film despre traficul de persoane.

Teatrul Magic Rothini Cei mai mici dintre elevii școlii noastre au avut parte de o surpriză extrem de plăcută tot în cursul acestei săptămâni. Miercuri, 21 ianuarie 2009, i-a vizitat „Teatrul Magic Rothini”. Adunați cu toții în sala de sport a școlii cei mici au fost uimiți și foarte încântați de magia a cu care maestrul Bogdan-Roth-Mihai și asistenta sa au mânuit sfori, eșarfe și jobene, cutia magică  și  șarpele verde, bastoanele sau animalele.  Disparițiile sau aparițiile spectaculoase le-au scos aprobări admirative și aplauze frenetice. La final copiii au încercat și ei câteva numere magice sau au făcut poze cu Magicianul și asistenta sa.

Teatrul Magic Rothini „Teatrul Magic Rothini”

150 de ani de la Unirea Principatelor Cei 150 de ani de la Unirea Principatelor nu au trecut neobservați de elevii școlii noastre. Pe data de 23 ianuarie elevii s-au reunit la expoziția permanentă a școlii „Expo Perm” pentru a rememora evenimentele petrecute în urmă cu 150 de ani. Acțiunea a început cu sublinierea importanței evenimentului făcută  de D-nul profesor de istorie  Alexandru Ulescu. Într-o succintă prezentare, elevele clasei a VII -a A au punctat principalele momente și evenimente ce au dus la alegerea Domnitorului Alexandru Ioan Cuza și înfăptuirea Unirii.

 „Lecția de Hora Unirii”Partea cea mai frumoasă a acțiunii a fost cea în care D-na profesoară Elisabeta Chivulescu, director adjunct al școlii , a propus elevilor și profesorilor prezenți să învețe pașii de horă pentru ca, în final, să dansăm cu toții „Hora Unirii”. Și trebuie să recunoaștem că ne-am străduit și am reușit. „Lecția de …Hora Unirii” s-ar putea numi acțiunea noastră.

Toată acțiunea noastră s-a desfășurat pe fundalul muzical al unor străvechi cântece istorice. La final „Hora Unirii” pe versurile lui Vasile Alecsandri s-a cântat de câteva ori pentru că entuziasmul de a învăța pașii, de cânta  și de a dansa era foarte mare.

După horă să facem o poză „Hai să dăm mână cu mână...”

„ Hai să dăm mână cu mână

Cei cu inima română,

Să – nvârtim hora frăției

Pe pământul României! ”

 

 

 

Anunțuri
%d blogeri au apreciat asta: